Inno-tér
2015. augusztus 18.

5. Ország Boltja verseny

Idén ötödik alkalommal indítja el az Árukereső.hu a hazai webáruházak megmérettetését, az Ország Boltja versenyt.


A z online kiskereskedelmi piac évente 20-25 százalékkal bővül, és ma már a teljes magyar lakosság közel egynegyedét éri el. A kereskedők többsége szerint – az elmúlt három évet figyelembe véve – eddig 2014-ben nőtt a legnagyobb mértékben az új szereplők száma. Ugyanakkor a webáruházak úgy vélik, hogy az új, kisebb belépők növekedési lehetőségei – a piac és a vásárlói tudatosság növekedésével – csökkentek. Ez a tendencia azt mutatja, hogy a további fejlődés kulcsát és a siker mércéjét hosszú távon a vásárlók elégedettségének és bizalmának elnyerése jelentheti.

A szakma és a piac fejlődésével együtt a versenyben elért helyezések fontossága évről évre nő, tavaly már 626 bolt – ez az aktívan működő webáruházak több mint felét teszi ki – részvételével zajlott a verseny. A népszerűségi kategóriákban induló 357 webáruházra 83 ezer szavazat érkezett az internetes felhasználóktól, ez 32 százalékkal haladta meg a 2013-as szavazatszámot. A minőségi díjak esetében is szoros verseny alakult ki annak köszönhetően, hogy a valós vásárlók visszajelzéseinek értékét felismerve számos bolt csatlakozott az Árukereső Megbízható Bolt Programjához.

A Minőségi kategóriában induló boltok minősítését azok az internetes felhasználók határozzák meg, akik a játék idején vásárolnak az adott webáruházban, majd kitöltenek egy online kérdőívet, és értékelik a boltot, a rendelés és kiszállítás menetét, illetve egyéb más, a vásárlási élményt meghatározó jellemzőt.

Az ő értékeléseik összesítése és súlyozása alapján kerülnek ki a kategória győztesei, valamint az Ország Boltja fődíj nyertese. A Népszerűségi kategóriában induló áruházakra 2015. október 1-jéig bárki szavazhat az orszagboltja.hu oldalon.•

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020
Címkék

Innotéka