2019. decenber: jegyzet, portré, ipari automatizálás, ipar 4.0, it, kiállítás/konferencia, tudomány, geológia, anyagtudomány, biológia, orvostudomány, egészségipar, startup, paragrafus, innováció, mérés, disszemináció, zöldkörnyezet, robotika, agrárium, vízgazdálkodás, építés, ökológia, okostechnológia, fenntarthatóság
Inno-tér
2018. augusztus 2.

29. Nemzetközi Élővilág Kutató Hét

Újabb magyar résztvevő vehetett részt a huszonhárom kiválasztott európai középiskolás fiatal között a 29. Nemzetközi Élővilág Kutató Héten, Svájcban.


A Schweizer Jugend Forscht 1989 óta évente rendezi meg a Nemzetközi Élővilág Kutató Hetet a Svájci Alpokban. A rendezvényen huszonhárom kiválasztott középiskolás fiatal vehetett részt Svájcból és külföldről. Magyarországról eddig összesen kilenc fiatal utazhatott ki a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) delegáltjaként.

Az idei, 2018. június 21. és 28. között megrendezett Nemzetközi Élővilág Kutató Hét helyszíne Tschierv volt, a kutatások Val Müstair területén zajlottak. Az eseményen Szalai Rita, a 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny III. díjban részesített fiatalja vet részt, a MATEHESZ támogatásával. A kutatóhét többi résztvevője Svájcból, Svédországból, Csehországból, Németországból, Olaszországból, Németországból, Litvániából, Luxemburgból és Észtországból érkezett.Szalai Rita egy négy fős csoportban, észt, litván és svéd fiatalok társaságában, vizsgálta a nyugati sün elterjedését Val Müstair területén. A nyugati sün populációk megtalálhatók Olaszországban, közel a svájci határhoz, illetve az időjárás megváltozott; melegebb, szárazabb lett, ami által megfelelővé vált a sünök megtelepedéséhez akár Val Müstair területe is. A kapott eredményeket nyílt előadássorozat keretében prezentálták.

Forrás: MISZ

 
Inno-tér
Innotéka