2012. május 3.

LASRAM Engineering Kft. • lasram.hu

Új beruházás a Lasram Engineering Kft. esztergomi telephelyén

A Lasram Engineering Kft., mint a régió egyik vezető lézeres technológiafejlesztő, lézeres berendezésépítő cége, 30 éves lézertechnikai tapasztalataira alapozva fejleszti, építi-gyártja és szervizeli lézeres berendezéseit.


A Lasram Engineering Kft. most jelentős beruházást hajtott végre a lemezburkolati elemek gyártása terén. A projekt keretében anyag-, felület- és szilárdságoptimalizált konstrukció kialakítása és gyártástechnológia fejlesztése valósult meg.

A technológia alapja a lézeres vágás és a lézeres mérőrendszerrel támogatott lemezhajlítási technológia, ezek biztosítják a termelékeny, megbízható és magas minőségű gyártás feltételeit. A CNC lemezhajlító géphez integrált szögkorrekciós rendszer a hajlítási folyamat során lézersugár segítségével folyamatosan méri a hajlítás szögét. A pontos és gyors mérőrendszer másodpercenként 2-3 mérési információt tartalmazó jelet küld a központi vezérlőnek, ahol az adatok alapján a megfelelő mélységbeállítási értékeket kiszámoljuk annak érdekében, hogy a megfelelő szögértékeket kapjuk, a hajlítási folyamat megszakítása és időveszteség nélkül. A mérőrendszer és szögkorrekciós egység kiküszöböli az anyagvastagság, szakítószilárdság, hengerlési irány és egyéb anyagsajátosságokból adódó hajlítás során fellépő szöghibákat.

A Lasram Engineering Kft. ezzel a fejlesztéssel jelentős mértékben bővítette termelési kapacitásait, és lehetővé vált a magas minőségi követelményű burkolati rendszerek gyártása. A beruházás kapcsán a Lasram a vezető belga szerszámgépgyártó, az LVD Company NV stratégiai beszállítója lett.
A K+F projekt a Magyar Állam és az Európai Unió támogatásával valósult meg, cégünk új munkahelyeket teremtett, valamint bővítette a helyi beszállítói kapcsolatait.•


 
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka