2012. november 6.

Szerző:
Bencze Áron

Konecranes Kft. • konecranes.hu

Szoros együttműködés Miskolccal

A Miskolci Egyetem keretein belül nyitotta meg új Területi Irodáját a Konecranes Kft. – tájékoztatta lapunkat Ujhelyi Csaba ügyvezető igazgató. A megnyitón jelen voltak az országos és helyi politika neves képviselői, a Miskolci Egyetem legmagasabb szintű vezetői, valamint meghatározó ipari vállalatok menedzserei. A Területi Iroda vezetője Fehér Krisztián, aki 15 éve a Konecranes alkalmazottja. A finn darugyártó cég közös kutatás-fejlesztési pályázaton is indult a felsőoktatási intézménnyel, és közös akkreditált vizsgáló központ kialakításán is dolgoznak.


A közös szalagátvágás előtti pillanat

A hírek szerint Miskolcon, az Anyag­mozgatási és Logisztikai Tanszéken alakítja ki Területi Irodáját a cég. Milyen szempontok alapján hozták meg ezt a döntést?
– Mivel az anyavállalat a világ többi részén is rendkívül nagy hangsúlyt helyez az innovációra és a fejlesztésre, Magyarországon sem történhet ez másképp. Korábban együttműködést alakítottunk ki a KFKI-val, a Paksi Atomerőművel és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel, nemrég pedig a Debreceni Egyetem vette fel velünk a kapcsolatot. Jelenleg is vannak közös munkák Miskolcon, egyebek között folyamatban van egy közös akkreditált vizsgáló központ kialakítása, mely komoly kutatásokat, fejlesztéseket tesz lehetővé az emeléstechnikában használt diagnosztikai berendezések területén. Ilyen jellegű szolgáltatással a szomszédos országokban sem rendelkezik egyetlen laboratórium sem, így remélhetőleg a régióban komoly megbízásokat nyerhetünk el vele. Emellett közös kutatás-fejlesztési pályázatot adtunk be az egyetemmel, melyben új termékek és berendezések kifejlesztését céloztuk meg. Közbenjárásunknak köszönhetően a Miskolci Egyetem hosszú távú kapcsolat építését kezdte meg a finn Tamperei Műszaki Egyetemmel, ezáltal a jövőben a magyar mérnökhallgatók a nemzetközi oktatási programokba is be tudnak kapcsolódni.
Cégen belül is rendkívül nagy hangsúlyt fektetünk a biztonságra és munkatársaink rendszeres képzésére. Kollégáink évente többszöri – hazai és anyacégnél történő – folyamatos képzése, illetve a legtökéletesebb minőségű munkaeszközeik lehetővé teszik a régi és a legmodernebb emelőberendezések hatékony és gazdaságos javítását és szervizelését.

Ujhelyi Csaba megnyitóbeszéde

Milyen kézzelfogható haszonnal jár a magyar felsőoktatás támogatása?
– Mivel a mérnökképzésben szükség van a mai korra jellemző kiemelkedő technikai ismeretekre, tudásbázisra, hasznos, ha az a cég nyújt támogatást az intézményeknek, ahol a legmagasabb kategóriájú gépekkel dolgoznak az emeléstechnikában és a daruk területén. Ráadásul a magyar felsőoktatásban eddig még nem is létezett erre a területre szakosodott oktatás. Célunk részt venni a mérnökök oktatásában és szakmai képzésében, mert a mi érdekünk is, hogy megfelelő tudású szakemberek kerüljenek ki az egyetemről, akik lehetőséget is kaphatnak nálunk.

A megnyitó napjára megjelent hirdetés az Innotékában

Miért lenne érdemes önöket választaniuk a frissdiplomás mérnököknek?
– A világ egyik vezető darugyártó és darukarbantartó vállalkozása vagyunk. Világ­méretű értékesítő és szervizhálózatunk, illetve a kiterjedt gyártói hátterünk a biztosíték a lehető leghatékonyabb vevőkiszolgálásnak és a legmodernebb emelési technológia kínálatának. Szervizszolgáltatásunk kiterjed a teljes daruszerkezetekre és emelőművekre, targoncákra – bármilyen gyártmányú termék esetén! Az elmúlt évtizedekben úgyszólván az ipar minden területére szállítottunk, illetve modernizáltunk anyagmozgató berendezéseket. Ez a tapasztalat a széles gyártmány­vá­lasztékkal együtt jelenti azt a biztosítékot, amire a pályaválasztásnál szükség lehet.•


 
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka