2017. február 9.

Szerző:
S. K.

Ösztöndíj végzős hallgatónak

Kiválasztották az ABB Kft. ösztöndíjaira ki­írt pályázatok győzteseit januárban. A vállalat két egyetemi programot hozott létre az energetika és automatizálás területén tanuló, végzős egyetemi és főiskolai hallgatók számára.


Az ABB mentorprogram női hallgatóknak elnevezésű öt hónapos program célja, hogy erősítse a nők részvételét és növelje a munkavállalási kedvét műszaki területen, illetve lehetőséget adjon, hogy a női hallgatók már tanulmányaik során megismerkedhessenek egy nemzetközi cég termékei­vel, szolgáltatásaival, működésével.
A Pallasz Athéné Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gaz­daságtudományi Egyetem, valamint az Óbudai Egyetem öt női végzős műszaki felsőoktatási hallgatója vesz majd részt a mentorprogramban.

Az ABB ösztöndíjra harmadéves BSc, negyed- vagy ötödéves MSc műszaki felsőoktatási hallgatók pályázhattak a következő gyakorlati témakörökben: együttműködő robotok felhasználási területei, digitalizálás az energiaellátásban, hisztorikus adatgyűjtő és elemző rendszer kialakítása Decathlon Services platformon, energiaelosztási rendszerek méretezéstől a meg­valósulásig a kisfeszültségű területen, valamint megújuló energiák tárolása és összekapcsolása az elektromos közlekedéssel. 
Az ösztöndíjprogramban a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem egy hallgatója fog részt venni, aki hathavi pénzbeli juttatáson felül havonta két alkalommal interaktív konzultációs lehetőséget kap a vállalat szakembereivel, valamint ellátogathat egy ABB gyárba külföldön, és diplomamunkáját a cégről írja.

A programok sikeressége azon is lemérhető, hogy a tavalyi ösztöndíjasok közül többen már főállású alkalmazottként folytatják pályafutásukat a vállalatnál.•


 
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka