Napenergia-tárolás

Jelentősen növeli az otthonok önálló villamosenergia-ellátását az ABB új, moduláris kialakítású, integrált energiatárolási rendszerrel tervezett szolár invertere.


Az új REACT 2 inverter- és energiatároló megoldása olyan nagyfeszültségű, hosszú élettartamú lítiumion-akkumulátort foglal magába, amelynek maximális kapacitása eléri a 12 kilowattórát. A moduláris kialakítású rendszer kapacitása a háztartás energiaigényének függvényében 4-ről 12 kilowattórára bővíthető, a rendszerrel akár 90 százalékos energetikai önállóság érhető el.

A nagyfeszültségű (200 volt) akkumulátor rendszerbe illesztése egyrészt növeli a megbízhatóságot, másrészt akár 10 százalékkal is jobb rendszerhatékonyságot garantál a kisfeszültségű (48 volt) változathoz képest.
„A saját fogyasztás arányának növekedése az egyik legizgalmasabb tendencia, amit a megújuló energiaforrások hasznosítása terén napjainkban tapasztalunk, és ez erősíti a keresletet az integrált és hatékony akkumulátoros tárolás iránt” – nyilatkozott az új megoldásról Tarak Mehta, az ABB Energetikai Termékek divíziójának vezetője.

A rendszer előnye, hogy az AC és a DC oldalon is beépíthető, így megoldást kínál az új rendszerekhez éppúgy, mint a meglévő fotovoltaikus rendszerek felújításához.
A rendszer különböző telepítési konfigurációi rugalmasságot biztosítanak a kiépítés és szerelés terén: a „plug and play” csatlakozó alkalmazásával, valamint a szerelők számára kifejlesztett app segítségével a rendszer könnyen és gyorsan telepíthető.
Az ABB-free@home épületautomatizálási rendszer lehetővé teszi a lakóépületek tulajdonosai számára, hogy teljeskörűen tudják szabályozni a megtermelt napenergia felhasználását.
A REACT 2 jól alkalmazható olyan területeken is, ahol az áram­ellátás nem megbízható, mert elláthatja a biztonsági tartalékrendszer szerepét, áramot szolgáltatva az esetleges áramszünetek során.•


 
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka