2020. május 11.

Szerző:
Dr. Pálfi Tamás ügyvezető

Megoldás az izotóp alkalmazására

Izotópok, izotóptechnika, sugártechnika. A múlt században reneszánszukat élték az ebbe a körbe tartozó klasszikus ipari, orvosi, illetve mezőgazdasági alkalmazások. Az utóbbi időben a radioaktivitáshoz kapcsolódó fogalmakhoz sok esetben negatív jelentéstartalom társul, háttérbe szorítva annak előnyeit. Ezzel egybevág, hogy az alkalmazás köre vélt vagy valós indokok miatt folyamatosan szűkül, egyre kevesebben vállalják fel az alkalmazással járó kihívásokat.


Mindezek alapján akár vélhetnénk úgy is, hogy a radioaktivitáshoz, a sugárzáshoz kapcsolódó alkalmazások kora lejárt. Szerencsére nincs így, és nem is lesz, amíg lesznek olyan szervezetek és cégek, melyek küldetésüknek tekintik, hogy a világot folyamatosan emlékeztessék azokra az előnyökre, melyek több mint 70 éve ezeket a technikákat életre hívták.
Magyarország szerencsésnek mondható, hiszen több olyan szervezet és cég van jelen, melyek erre hivatottak. Az egyik ilyen a Radchem Kft. (röviden Radchem).

Izotópos munkatartó

Viszonylag fiatal társaságról van szó, hiszen csak jövőre ünnepli a cégalapítás ötéves évfordulóját. Azonban ez a szám csalóka, hiszen az itt dolgozó elhivatott szakemberek ezen a területen eltöltött éveinek száma nagyságrenddel meghaladja az öt évet.

Az alapítástól eltelt idő óta jelentős eredményeket értünk el a sugárzás alkalmazásának területén. Cégünk szlogenje: „Solution for Isotope Applications”, azaz „A Megoldás izotóp alkalmazásokra”.

Tisztában vagyunk az izotópos alkalmazással járó nehézségekkel, ezért amennyire csak lehet, megpróbáljuk levenni a terhet a felhasználók válláról. Az alkalmazás teljes életciklusát végigkövetjük, a megoldandó feladat meghatározásától kezdve a gyártáson, telepítésen, majd a folyamatos karbantartáson át egészen a technológia felszámolásáig, vagy szerencsés esetben annak megújításáig.

SSDL kalibráló besugárzó

Az idő minket igazol. Megfelelő termék és szolgáltatás esetén a partnerek nem zárkóznak el a radioaktív anyagok alkalmazásától, értékelni és érzékelni tudják azok előnyeit.

Cégünk néhány nagyobb projektje:

  • Ipari izotópgyártó létesítmény tervezése; Szaúd-Arábia
  • SSDL kalibráló besugárzó telepítése; Pakisztán
  • SSDL kalibráló besugárzó telepítése; Tádzsikisztán
  • Ipari besugárzó berendezés felújítása; Jordánia
  • Ipari besugárzó berendezés gyártása; Fülöp-szigetek

A folyamatos saját fejlesztés mellett a radioaktív anyagok alkalmazásához kapcsolódnak egyéb termékek és szolgáltatások, melyek ugyancsak elérhetők. Legyen az akár egy egyszerű sugárzásmérésen alapuló eszköz vagy radioaktív anyagok forgalmazása.

Cégünk folyamatosan bővíti az általa nyújtott termékek és szolgáltatások körét, valamint újabb partnerek bevonásával mindent megtesz annak érdekében, hogy tudás ne vesszen feledésbe, hanem fennmaradjon és virágozzon.•


 
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka