Kriptotőzsdére kerülnek a műalkotások

Magyar ötlet alapján a világon elsőként kerülhetnek a legkiválóbb kortárs művészek alkotásainak virtuális másolatai a kriptotőzsdére. Az ArtPass.Cards projekt keretében, blokklánc-technológia alkalmazásával és hi­telesített informatikai környezet létrehozásával teremtenek lehetőséget a kortárs művészbrandek építéséhez.


A kortárs művészet napjainkra az egyik leg­dinamikusabb fejlődést mutató és leg­izgalma­sabb befektetési formaként szá­mon­tar­­tott iparággá nőtte ki magát világszerte.

Az ugrásszerű előretörés elsősorban arra vezethető vissza, hogy technológiai újításoknak köszönhetően a virtuális térben már a nagyközönség számára is gyorsan megismerhetővé és el­érhetővé válnak a műalkotások. Az európai kulturális javak az ázsiai térségben élik reneszánszukat, de a többi kontinensen is érezhetően megnőtt irántuk az érdeklődés. Ennek megfelelően az ArtPass.Cards projekt számára az Interart Alapítvány szingapúri partnere biztosítja a virtuális környezetet, és a szervezők célja, hogy a közeljövőben mi­előbb létrejöjjön és elérhetővé váljon országonként kétszáz művész legjobb alkotásainak virtuális portfóliója.

Gajzágó György, a Kortárs Műgyűjtő Akadémia igazgatója és egyben a program koor­diná­tora szerint az ötlet művészbarát, ami egyúttal versenyhelyzetbe hozza a leg­tehetsé­ge­sebb al­kotókat, galériákat, kurátorokat, gyűjtőket, de még a múzeumokat is. A várakozások alapján a kriptotőzsdére kijutó művészek nemcsak nemzetközi kiugrási lehetőséghez juthatnak, de akár jelentős bevételre is szert tehetnek.•


 
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka