Kriptotőzsdére kerülnek a műalkotások

Magyar ötlet alapján a világon elsőként kerülhetnek a legkiválóbb kortárs művészek alkotásainak virtuális másolatai a kriptotőzsdére. Az ArtPass.Cards projekt keretében, blokklánc-technológia alkalmazásával és hi­telesített informatikai környezet létrehozásával teremtenek lehetőséget a kortárs művészbrandek építéséhez.


A kortárs művészet napjainkra az egyik leg­dinamikusabb fejlődést mutató és leg­izgalma­sabb befektetési formaként szá­mon­tar­­tott iparággá nőtte ki magát világszerte.

Az ugrásszerű előretörés elsősorban arra vezethető vissza, hogy technológiai újításoknak köszönhetően a virtuális térben már a nagyközönség számára is gyorsan megismerhetővé és el­érhetővé válnak a műalkotások. Az európai kulturális javak az ázsiai térségben élik reneszánszukat, de a többi kontinensen is érezhetően megnőtt irántuk az érdeklődés. Ennek megfelelően az ArtPass.Cards projekt számára az Interart Alapítvány szingapúri partnere biztosítja a virtuális környezetet, és a szervezők célja, hogy a közeljövőben mi­előbb létrejöjjön és elérhetővé váljon országonként kétszáz művész legjobb alkotásainak virtuális portfóliója.

Gajzágó György, a Kortárs Műgyűjtő Akadémia igazgatója és egyben a program koor­diná­tora szerint az ötlet művészbarát, ami egyúttal versenyhelyzetbe hozza a leg­tehetsé­ge­sebb al­kotókat, galériákat, kurátorokat, gyűjtőket, de még a múzeumokat is. A várakozások alapján a kriptotőzsdére kijutó művészek nemcsak nemzetközi kiugrási lehetőséghez juthatnak, de akár jelentős bevételre is szert tehetnek.•


 
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022
Címkék

Innotéka