2017. február 9.

Szerző:
S. K.

Fotó:
Coca-Cola HBC Magyarország

Duális képzés a Coca-Colával

Négy hazai egyetem – a Pannon Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, az Óbudai Egyetem és a Szent István Egyetem – duális képzésről szóló megállapodást kötött a Coca-Cola HBC Magyarországgal, amelynek eredményeként élelmiszermérnök és gépészmérnök hallgatók, már egyetemi éveik alatt, értékes munkatapasztalatot szerezhetnek a vállalatnál.


A hallgatók a munkaerőpiacon használható tudásra szeretnének szert tenni az egyetemeken, ezért többségük támogatja a duális képzés elindulását a hazai oktatásban – derül ki egy, a közelmúltban, négy egyetem hallgatói körében végzett felmérésből. Munkahelyválasztáskor többségük ugyanis a szakmai továbbfejlődés lehetőségét a fizetésnél is fontosabbnak tartja, a gyakorlati képzés pedig az első lépés ebbe az irányba.

A duális képzés mindhárom félnek – hallgató, vállalat, egyetem – egyaránt előnyös. Az új típusú együttműködésnek köszönhetően szakképzett munkaerőhöz juthat a vállalat, az egyetemek új típusú képzést nyújthatnak hallgatóiknak, a diákok pedig az eddigieknél értékesebb diplomát kaphatnak.

A vállalat idei programjaival több mint harminc diák sze­rezhet értékes munkatapasztalatot, ezenfelül a munkáért a képzés teljes időtartamára fizetést kap a cégtől – nemcsak a gyakorlati időszak alatt, hanem az egyetemi oktatás idején is. A duális képzésben részt vevők három és fél év munka­tapasztalattal a hátuk mögött fejezik majd be az egyetemet, így a megfelelő szakmai gyakorlat birtokában könnyebben és jobb munkakörökben helyezkedhetnek el.•


 
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka