2014. február 5.

Szerző:
B. Szabó Edina

Beszélj, porszívó!

Az LG a CES-en (International CES 2014) bemutatta háztar­tási gépei felügyeletére, irányítására szolgáló új alkalmazását, a HomeChatTM-et, amelynek segítségével „chatelhetünk” a porszívóval, a mosógéppel vagy a sütővel, és szükség esetén frissítéseket tölthetünk le háztartási eszközeinkre.


A legújabb intelligens újítások között bemutatott alkalmazás a LINE mobil üzenetküldő szolgáltatás és az LG HomeChatTM kettős segítségével biztosítja a kommunikációt a gépeinkkel.

Természetesen a használathoz nem kell megtanulni egy újabb program kezelését, mert az a már ismert felületeket alkalmazza. Az egyébként világszerte 310 millió felhasználóval büszkélkedő LINE a nagyobb okostelefon-platformokon (Android, iPhone, Windows Phone, BlackBerry és Nokia Asha), valamint a Microsoft Windows és Mac OS X operációs rendszert futtató asztali számítógépeken és laptopokon egyaránt el­érhető. Használatához nincs szükség új utasítások elsajátítására sem, és az eddig esetleg tömegesen használt távirányítók számát sem kell szaporítani. Okostelefonunkon vagy számítógépünkön kívül semmi másra nincs szükség ahhoz, hogy kommunikálhassunk okos LG háztartási berendezéseinkkel.

A már 2014-ben megjelenő intelligens berendezések tulajdonosai a kompatibilis készülékeket egyetlen eszközről kezelhetik majd a HomeChatTM alkalmazás segítségével, így minden eddiginél kényelmesebben szervezhetik meg mindennapjaikat. Egy példa a cégtől: elég beírni a „Szabadságra megyek” szöveget a HomeChatTM alkalmazásba, és máris érkezik a válasz: „Átállítsam a berendezéseket szabadság üzemmódba?” Igenlő válasz esetén a rendszer a hűtőt energiatakarékos üzemmódba kapcsolja, a robotporszívót úgy állítja be, hogy az minden reggel 9-kor felporszívózza a padlót, a mosógép pedig a „gazda” hazaérkezése napján fog lefuttatni egy mosást. Bár a szolgáltatás jelenleg angol és koreai nyelven érhető el, a lista hamarosan egyéb nyelvekkel is bővülni fog.•


 
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka