Ahol nincs net, oda nem szívesen utazunk

A magyar utazók meghatározó részének elengedhetetlen, hogy szálláshelyén meg­felelő legyen az internet-hozzáférés, derül ki a Szállás.hu és a Telekom friss felmérésének adatai alapján. Míg tavaly minden harmadik belföldi turista tartotta ezt fontosnak, addig mára minden második nem vesz igénybe olyan szállást, ahol nincs jó minőségű netkapcsolat.


Az ezer fő megkérdezésével készült kutatásból az derült ki, hogy a válaszadók elsöprő többsége, mintegy 87 százaléka értett egyet azzal az állítással, mely szerint „fontos nekem a jó internetelérés egy szálláshelyen”. Ez az igény ráadásul időjárás-független, hiszen jó időben az élmények megosztásához, rossz időjárás esetén és a pihenés alatt pedig a szóra­ko­­zás­hoz fontos a jó minőségű wifi. A meg­kérdezettek döntő többsége állítja, hogy a jó minő­ségű internet mára olyan alap­szolgáltatássá vált egy szállás­­helyen, mint a kényel­mes ágy vagy a tiszta fürdőszoba.

Összehasonlításképpen: 2020-ban csak a megkérdezettek 38 százaléka nyilatkozott úgy, hogy szóba sem jöhet olyan szállás, ahol nincs jó net – ehhez képest az új adat még úgy is szignifikáns változást mutat, hogy nem reprezentatív felmérésről van szó. Többségében a nők tartják fontosnak ezt a szolgáltatást, a gyerekes anyukák esetében pedig ez hatvá­nyo­­zottan igaz. A kutatásban arra is rákérdeztek, mire használják a családos vendé­gek gyerekei az inter­netet. A válaszok alapján ebben a körben a vakáció alatt az online játé­kok és a barátokkal való kapcsolat­tartás a leg­népsze­rűbb netes elfoglaltság, ami szintén azt mutatja, hogy a világ­háló részben a szórakozás, részben az élmény­­meg­osztás eszköze.•


 
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka