Agromash EXPO

A Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) idei rendezvénynaptárában a 35. Agro­mash EXPO kiemelt belföldi szakmai eseményként szerepel, amelyen húsz országból 300 kiállító vett részt.


Az MNKH és stratégiai partnere, a Mezőgépgyártók Országos Szövetsége (MEGOSZ) közös szakmai programmal jelentek meg január 25. és 28. között az Agromash EXPO-n, melynek fókuszában elsősorban a mezőgazdasági gépek, vetőmagok, feldolgozó technológiák, valamint kertészeti szaporítóanyagok külföldi partnerekkel történő megismertetése állt. Meghívásukra Szerbiából, Koszovóból, Azerbajdzsánból, Ukrajnából, Vietnamból, Brazíliából, Etiópiából, Kolumbiából, Irakból, Mexikóból és Törökországból érkezett üzleti delegáció. Ezekben az országokban jelentős hiánytechnológiai iparág az agrárium. Ötven cég több mint hetven szakértője abból a célból érkezett Budapestre, hogy feltérképezze a magyar agráripari képességeket és technológiai exportlehetőségeket.

„Az egyre növekvő népesség élelmezése az elkövetkezendő évszázadok legfőbb kihívása, melynek megoldásához elengedhetetlen a legkorszerűbb agrárgépészeti, agrárinformatikai, va­lamint agrártechnológiai újítások széles körű alkalmazása. Az MNKH célkitűzése, hogy a keleti és déli nyitás keretében elérhetővé vált telítetlen piacokra, Dél- és Közép-Amerikától a Balkán térségig, eljuttassa a magyar agráripari képességeket” – hangsúlyozta Oláh Zsanett, az MNKH vezérigazgatója a nemzetközi üzleti delegáció tagjai előtt elmondott köszöntőjében.

„A MEGOSZ és a Magyar Nemzeti Kereskedőház példa nélküli együttműködésének köszönhetően az Agromash EXPO kiváló lehetőség partnercégeink számára, hogy potenciális nemzetközi üzletfelekkel építsenek személyes kapcsolatot Budapesten” – tette hozzá Lőrincz László, a Magán Erdő­tulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége elnöke.•


 
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka