2020. április 6.

Szerző:
Kertész Bernadett főszerkesztő

A pandémia margójára

2011 áprilisában jelent meg először az Innotéka magazin, vagyis most a tizedik áprilisi számot tarthatja kezében a kedves olvasó. Egy olyan fórumot álmodtunk, ahol a tudomány és az innováció mellett a zöldkörnyezet kérdése is kiemelt szerepet kap. Összefoglaló írásaink, elemzéseink és interjúink fókuszába minden alkalommal a magyar tudományos, innovációs élet sikereinek bemutatása került. Büszkék vagyunk arra, hogy számos hazai vállalat, intézet és kutató is magazinunkat választotta legújabb fejlesztéseinek és eredményeinek publikálására. Ez a mostani mérföldkő abban is megerősít minket, hogy sikerült a hazai lapkínálatban egyedülálló értéket teremtenünk.

Ünneplésre azonban 2020 tavaszán még sincs okunk.
A koronavírus megjelenése sokak életét forgatta fel világszerte, méghozzá ijesztő sebességgel. Mi is figyelemmel kísérjük a Covid-19 vírus okozta járvány hatásait, ám havonta megjelenő magazin­ként nem tisztünk, hogy az éppen aktuális hírekkel foglalkozzunk, az a napi sajtó feladata. Egy későbbi lapszámban kísérletet teszünk arra, hogy tudományos igényességgel ismertessük, amit a vírusról és a járvány terjedésének okairól és hátteréről tudni lehet.

Bízunk benne, hogy a nemzetközi tudományos elit minél előbb megtalálja a vírus ellenszerét, és rövid időn belül életünk visszatérhet a megszokott kerékvágásba. Az előttünk álló időszak mindenkitől komolyabb erőfeszítést, figyelmet és nem utolsósorban türelmet kíván, az Innotéka magazin pedig változatlan elhivatottsággal és minőséggel folytatja a munkát.
Tartsanak továbbra is velünk!•

 
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021
Címkék

Innotéka