2017. március: jegyzet, anyagtudomány, portré, genomika, agykutatás, orvostudomány, tudomány, egyetem, egészségipar, innováció, gépipar, urbanisztika, zöldkörnyezet, fenntarthatóság, it
Portré Portré

Csatlakozni a legjobbakhoz

Miközben napjainkban nagyon jó hatásfokú napelemeket megfizethető áron vásárolhatunk, a hasonló elven működő, úgynevezett fotoelektrokémiai rendszerekben ez a hatékonyságnövekedés csak kisebb részben valósult meg az elmúlt évtizedekben – mondta magazinunknak Janáky Csaba vegyész, akit előző nyilatkozónk, Soós Tibor ajánlott figyelmünkbe. Az első osztályban korábban kézilabda-mérkőzéseket vezető...
Tudomány Tudomány

Génmódosított egerek rendelésre

Az Orvosi Géntechnológiai Részleg (OGR) a Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet (KOKI) szakmailag önálló, részben saját gazdálkodást folytató szolgáltató és kutató-fejlesztő egysége. A részleg 2003-ban...

Fehérjebevitellel a rák ellen

Innovatív gyógyszerkutatás az Alzheimer- és Parkinson-kór gyógyítására/New innovative approach to the treatment of Alzheimer’s and Parkinson’s

A dohányzás füstje

Innováció Innováció

VentilFlex kompozit béléscső a szellőzőrendszerekben

Meglévő, régi és különösen műemlék épületek szellőzőkürtői már nem alkalmasak annak...

Modellezés 3D-ben

Mérhető célok

Eredményesen szerepeltek a magyar cégek Dubajban

Szükség van az innovációra

Zöld Zöld

Mi a jó tervezés?

Mit jelentenek a várostervezés, az urbanisztika jövőjére nézve azok az éghajlati, demográfiai...

Kulcsszerepben az állatkertek és a botanikus kertek

IT IT

Generációs ábécéskönyv: X, Y, Z…

Az infokommunikációs technológiában nem csupán a szoftver-hardver fejlődését jelzik mérföldkövek, hanem befogadói, azaz felhasználói oldalról is világosan kirajzolódik egyfajta fejlődéstörténet.
 • Inno-tér

  Korszerű anyagok, intelligens technológiák fejlesztése

  Korszerű anyagok, modern anyagtechnológiák, valamint intelligens irányítási és automatizálási rendszerek kifejlesztését kezdi meg Miskolcon a Felsőoktatási Ipari Együttműködési Központ (FIEK). A közel 5,8 milliárdos projekt a Miskolci Egyetem, a BorsodChem, a Bosch és az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. (ÉMI) együttműködésében valósul meg.
 • Inno-tér

  A jövő utcája

  „A jövő utcája” ingyenes kiállítás a világ legizgalmasabb fejlesztéseivel és technológiáival várja a nagyközönséget április 22. és 23. között a budapesti Madách téren.
 • Inno-tér

  Együttműködés az egészségiparban

  A Debreceni Egyetem, a Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Nyrt. és a Fluart Innovative Vaccines Kft. európai uniós forrásból nyolcmilliárd forintos kutatási programot indít.
 • Inno-tér

  Harc a szuper­baktériumok ellen

  A DNS-ben keletkezett hibák javításának kutatása során egy új, ígéretes célpont merült fel a baktériumok elleni küzdelemben – az ELTE és az MTA kutatóinak cikke a PNAS-ben jelent meg.
 • Inno-tér

  New Generation Skills

  Újbuda Önkormányzata az ifjúsági kor­osztály képességfejlesztésére fókuszáló New Generation Skills elnevezésű szociális innovációs program kidolgozását indította el egy nemzetközi együttműködés vezetőjeként. A projekt márciusi nyitó­konferenciáján hét ország tizenkét partner­szervezete vett részt.
Innotéka