Inno-tér
2017. július 1.

Villanyautósok versenye

Kilenc nap alatt kilenc európai fővárosba jutott el júniusban az európai elektromos autó­zást népszerűsítő verseny, az eTour­Europe, melynek résztvevői idén negyedik alkalommalmérhették össze villanyautóik menettulajdonságait Európa útjain.


A Ford csapata a cég vadonatúj elektromos autójával indult a versenyen azzal a céllal, hogy bebizonyítsák, valóban eljött az elektromos autózás ideje, és ma már nem csupán a városi közlekedésben, hiszen nagyobb – a mostani verseny esetében napi 400 kilométeres – távolságok is megtehetők költséghatékonyan, biztonságosan és környezetkímélő módon.

Az új generációs, teljesen elektromos hajtású modell akkumulátora fél óra alatt tölthető fel nulláról akár nyolcvan százalékos szintre, és egyetlen feltöltéssel 225 kilométert képes megtenni, amit egy CCS (Combined Charging System) szabványú gyorstöltővel lehet csatlakoztatni az európai úthálózat mellett, illetve a szervizállomásokon és pihenőhelyeken telepített egyenáramú gyorstöltő pontokra.

A Ford az Egyesült Államokban és Európában egyaránt teszteli a vezeték nélküli töltés technológiáját, ugyanis a parkolóhelyek alá beépített berendezéseknek köszönhetően sosem fordulhatna elő, hogy az autósok megfeledkeznek járművük feltöltéséről. A vezeték nélküli töltés még azok számára is hosszabb elektromos hatótávolságot biztosítana, akik csupán rövid időre parkolnak le. Előrejelzéseik szerint a hibrid, plug-in hybrid és tisztán elektromos hajtású járművek globális kínálata a következő tizenöt évben meghaladja majd a benzinmotoros autókét.•

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka