Inno-tér
2014. április 2.

Veletech 2014

Budapesten, a Millenárison (B épü­let) kerül sor a Veletech 2014-re, a Mobilarena és a Prohardver közös rendezvényére. Idén április 19-én a programok nem csupán az okos­telefonok és a hardverek rajongói, számára lehetnek érdekesek.


A koncepció negyedik alkalommal is változatlan, a cél bemutatni nemcsak a telekommunikációs és informatikai gyártók standjait, hanem számos szakember és kiállító prezentációján keresztül bemutatni a rengeteg újdonságot vagy éppen várható sikert. Az előadótérben a szakemberek várják és válaszolják meg a kérdéseket, és ugyanezt teszik a cégek képviselői a standokon.

A tavaly nagy sikert aratott mod­ding­ver­seny (durva fordításban „alakítsd át, amíg tudod”) éled újra, lesz élő barkácsolás és IT biztonsággal kapcsolatos előadások, illetve a Telenor támogatásával fiatal magyar alkalmazásfejlesztők is bemutatják applikációikat. Mivel az iparágnak is van történelme, a régi időkre emlékezve több mint száz korai mobiltelefont lehet majd megcsodálni; a magángyűjteményekből származó eszközöket maguk a tulajdonosok mutatják be. Az egyéb hardverek rajongói sem kell, hogy kimaradjanak a nosztalgiázásból, őket várja majd a Retró videojáték sarok, játékkonzolokkal és működő Commodore 64-gyel. A tavalyi évhez hasonlóan pedig ismét lesz professzionális autószimulátor is.

Az állandó programok között helyet kapott a budapesti H.A.C.K. (Hungarian Auto­nomous Center for Knowledge), hogy egy elektronikai workshop keretében megmutassa a látogatóknak – akik maguk is aktív résztvevőkké válhatnak –, hogyan is működik a magyar klub immár négy éve a mindennapokban. Emellett több tucat tehetséges, fiatal fejlesztő és fejlesztőcsapat prezentálhatja okostelefonos és tábla­gépes fejlesztéseit a nagyközönségnek és a sajtó munkatársainak. A platform itt nem számít, lehet Android éppúgy, mint IOS vagy Windows Phone.
A rendezvény 14 év alatt és 60 év fölött ingyenes.•

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka