Inno-tér
2018. május 6.

Védik a természetet és a környezetünket

A Környezet- és Természetvédő Civil Szer­vezetek 28. Országos Találkozójának idén az erdélyi Kalotaszentkirály adott otthont.


Az áprilisi találkozón csaknem száz környezet- és természetvédő szervezet mintegy ötszáz tagja tanácskozott szakmai fórumokon és terepi foglalkozásokon.

Az eseményen részt vett V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára, aki a levegőszennyezés csökkentését nevezte a jövő egyik nagy feladatának. Az államtitkár kijelentette, ahogy sikerült a dohányzást visszaszorítani, úgy meg lehet értetni az emberekkel azt is, hogy ne égessék el például a pillepalackot sem. A legfontosabb feladatnak pedig a biológiai sokféleség megőrzését nevezte. Az eredmények között említette, hogy hazánkban az elmúlt időszakban növekedett a ragadozómadár-populáció, és a kétezer lakosnál nagyobb települések közművesítése következtében tisztultak a vizek. A magyar kormány programjai közül kiemelte a folyamatban levő zártkerti revitalizációs programot, melynek keretében az önkormányzatoknak támogatást adnak útépítésre, villanyvezeték kiépítésére, kútfúrásra, vadkerítés kiépítésére is. Az államtitkár rendkívül fontosnak tartotta a most induló állami génmegőrző programot is. A rendezvényt támogató Nemzetstratégiai Kutatóintézet főtanácsadója, Péti Márton arról beszélt, hogy a környezetvédelem az intézetük számára is fontos terület. Póka András-György, Kalotaszentkirály polgármestere pedig megköszönte, hogy a rendezvény révén a település immár a konferenciaturizmus térképére is felkerült.•

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka