Inno-tér
2018. június 13.

V. Környezetbarát Nap

Immár ötödik alkalommal rendezte meg a Weishaupt Hőtechnikai Kft. a Környezetbarát Nap találkozóját június 7-én a cég telephelyén. Magyarországon több tanúsított uniós EU ökocímke használati szerződés él, ezek majd’ kilencszáz EU ökocímkés terméket jelentenek.


A Weishaupt kompakt gázégőket, kondenzációs fali és álló gázkazánokat valamint napkollektorokat forgalmaz, melyek évek óta rendelkeznek hazánkban egyedüliként minden szükséges nemzetközi elismeréssel, EU tanúsítvánnyal és Környezetbarát Termék Védjeggyel is
Rácz József, a Weishaupt Hőtechnikai Kft. ügyvezetője elmondta: négy évvel ezelőtt a környezetvédelemi világnapon debütált a Környezetbarát nap, amelyet a Magyarországon 45 éve jelen lévő Weishaupt termékek forgalmazója, a baden-württembergi Max Weishaupt GmbH leányvállalata hívott életre biatorbágyi székhelyén. Az eseményt, ami az önszerveződés és a jóra törekvés szép példája idén ötödik alkalommal rendezték meg.

A Környezetbarát nap azonban egy kicsivel több, mint szakmai rendezvény: ilyenkor összejönnek védjegyhasználó cégek képviselői, a feltételrendszerek kidolgozásában résztvevő egyetemek szakemberei, nonprofit szervezetek önkéntesei, a környezetbarát minőségtanúsítás iránt érdeklődő társszervezetek ügyvivői.

Versits Tamás, a Wishaupt Hőtechnikai Kft. fűtéstechnika üzletágvezetőjének előadása

A találkozón a Herman Ottó Intézet előadói az európai tanúsítás helyzetét és fejlődési irányát, a carbon-lábnyom jelentőségét elemezték. Majd Létesítménygazdálkodási és Épületüzemeltetési Szolgáltatók Országos Szövetség előadását követően vezető európai gyártók tartottak ismertetéseket a környezetvédelemről vallott elveikről és azok gyakorlati megvalósításairól.
A kiállítók bemutathatták termékeiket, találkozhatnak üzemeltetőkkel, végfelhasználókkal – a legkülönbözőbb ipari, kereskedelmi, tevékenységi területekről.

Az V. Környezetvédelmi Nap fővédnöke Rácz András az Agrárminisztérium környezetért felelős államtitkára volt, aki a felkérést elfogadó válaszában jelezte: „ez a rendezvény egyedülálló a maga nemében és jelentősen hozzájárul a nemzeti környezetbarát termék és az EU ökocímke termékminősítő rendszerek hazai ismertségének, népszerűségének emeléséhez.”

Forrás: Weishaupt Hőtechnikai Kft.

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka