Inno-tér
2014. április 25.

Üzleti startup verseny a Magyar Innovációs Techshow-n

Egyedülálló üzleti megoldás versenyt hirdet az OTP Hungaro-Projekt a Startup Tavasz 2014 rendezvénysorozat keretében. Az első hazai Fintech (financial technology) fókuszú rendezvényre Magyarország legjobb üzleti szoftverfejlesztő csapatai nevezését várják a szervezők május 2-ig.


A hazai startupok többsége – egymással versengve – erőforrásaikat elsősorban szolgáltatásaik közösségi vagy lakossági felhasználó rétegek felé történő terjesztésére fordítja, holott jelentős kitörési pontot jelenthet számukra az üzleti célú felhasználási lehetőségek megtalálása. A B2B – azaz business to business – megoldások kidolgozásával a startupok nagyobb eséllyel és hamarabb érhetik el üzleti sikereiket.

A fintech az egyik legújabb startup fogalom, amely egyre inkább felkelti a fejlesztők figyelmét is. A globális piacon nagy médiavisszhangot kiváltó startup felvásárlások példáját követve egyre szélesedik az a nagyvállalati kör idehaza is, mely nyitott saját technológiai fejlesztéseit részben vagy egészben startup megoldásokkal kiegészíteni. A szektor szereplői ugyanis jelentős versenyelőnyt remélnek az alacsony költségráfordítással realizálható innovatív technológiák és megoldások alkalmazásától.

Az OTP Hungaro-Projekt már több mint 10 év tapasztalattal rendelkezik a közép és nagyvállalati együttműködések területén. A tanácsadó cégek közül egyedülálló az intenzív kutatás-fejlesztés és innovációs projektek forrásszükségletének megteremtésének és a projektek teljes körű menedzsmentjének lebonyolításában.

Fintech&Sales Demo Day, mely a Startup Tavasz 2014 rendezvénysorozat része, kiemelt célja közös platformot teremteni az új technológiai megoldásokat kínáló startup cégek, spinoff vállalatok és KKV-k, illetve a velük partneri kapcsolatot kereső nagyvállalatok számára. Május 30-án, az idei Demo Day-en elsősorban az innovatív pénzügyi, illetve a nagyvállalati értékesítést és marketinget támogató megoldásokat kereső nagyvállalatok képviseltetik magukat. A kiválasztott csapatok e cégek képviselői előtt kapnak lehetőséget a bemutatkozásra a verseny keretei között.

Magyarország egyik legfontosabb TECH eseményére, a Magyar Innovációs TechShowra és az esemény részeként tartott Fintech&Sales Demo Day-re május 2-ig nevezhetnek az induló vállalkozások, startup csapatok. A 10 prezentáló startupot független, szakmai és pénzügyi befektetőkből álló zsűri választja ki. A támogatók között található az OTP Mobil, a Mastercard és a Misys is.

A részletes kiírás és jelentkezési űrlap a http://techshow.mmklaszter.hu linken érhető el.

Forrás: NIH

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka