Inno-tér
2017. október 27.

Új arculati és tájékoztatási szabályok az NKFI Alapból megvalósuló projektek esetében

Sajtóközlemény – A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból elnyert támogatásokkal kapcsolatos tájékoztatási és nyilvánossági kötelezettségek teljesítése érdekében az NKFI Hivatal új kommunikációs követelményrendszert és arculati kézikönyvet határozott meg – hívta fel a figyelmet Földy Ferenc, az Operatív Program Pályázati Kommunikációs Iroda igazgatója.


A Kedvezményezettnek a projekt keretében létrehozott új tudományos fejlesztési eredményekről tájékoztatnia kell a nyilvánosságot. Valamennyi konzorciumi tag a projekt megvalósítása során köteles a tájékoztatási és nyilvánossági kötelezettségeknek eleget tenni – a találmány szintű kutatási eredmények kivételével , a projektről és a támogatásról információt nyújtani. Az előírt kommunikációs tevékenységek elmulasztása vagy részleges teljesítése, illetve az előírtaktól eltérő formában történő megvalósítása a megítélt támogatás kommunikációra elszámolható részének csökkentését vonja maga után – emlékeztetett Földy Ferenc.

Az igazgató elmondta: a Kedvezményezettek kötelesek a nyilvánosságot tájékoztatni a támogatást elnyert projekt céljáról, hasznáról, a futamidő második felében az elért eredményről. A projekt eredményeinek elterjesztése pl. technikai és tudományos konferenciákon, tudományos és műszaki lapokon, szabadon hozzáférhető adattárakon, vagy nyílt és szabad forráskódú szoftvereken keresztül történhet. A nyilvánosság tájékoztatásába tartozik például a projekttábla készítése, amely az intézmény, cég, labor stb. falán elhelyezendő. A tábla tartalmazza: a projekt elnevezését és futamidejét, az NKFI Hivatal megnevezését és a támogatás forrását (Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap). Az eredmények elterjesztésébe tartoznak még a konferencián, workshopon, kiállításon használható kiegészítő eszközök: tábla, molinó, brosúra, meghívó stb., a publikációk (papíralapú illetve elektronikus formában); valamint egyéb más, az adott projekthez illeszkedő kommunikációs eszközök.

A kötelezően előírt nyilvánosság költségének az összes elszámolható költséghez viszonyított aránya a teljes projekt szintjén nem lehet több mint 0,5%. A pályázat benyújtásakor külön részfeladatot kell e tevékenységnek megjelölni – mondta el az Operatív Program igazgatója.

Forrás: Operatív Program Pályázati Kommunikációs Iroda

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka