2019. július–augusztus: jegyzet, Nemzeti Agykutatási Program, agykutatás, portré, tudomány, biológia, disszemináció, öntészet, innováció, építés, geológia, környezetvédelem, zöldkörnyezet, urbanisztika, biztonságtechnika, it
Inno-tér
2019. április 12.

Társak a közlekedésben, a közlekedésért

A Közlekedési Kultúra Napja című országos esemény az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával 2019. májusában ismét megrendezésre kerül. Az esemény idei szlogenje: Társak a közlekedésben, a közlekedésért úton, vízen, sínen, levegőben.


2010 márciusában az ENSZ közgyűlés több mint 90 ország – köztük Magyarország - kiemelt támogatásával elfogadta a „Cselekvések Évtizede a Közlekedésbiztonságért” (Decade of Action for Road Safety) 2011-2020 programot, mint az emberiség történelmének első világméretű közlekedésbiztonsági programját.
A program a Föld valamennyi kontinensén 2011. május 11-én vette kezdetét a közlekedésbiztonsági kockázatok tudatosítása, a cselekvésre ösztönzés és az együttműködés fontosságának hangsúlyozása jegyében. A nyitónapon, Budapesten is nagyszabású rendezvények voltak.

Első ízben 2015-ben a Közlekedéstudományi Intézet, a Nemzeti Közlekedési Hatóság, a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara, és 10 rendező szervezet a Közlekedéstudományi Egyesület koordinációjával kezdeményezte hagyományteremtő szándékkal az azóta évente megrendezett A Közlekedési Kultúra Napja (AKKN) eseményt.
tavaly már mintegy félszáz elhivatott, a közlekedésbiztonság, a közlekedési kultúra növelése érdekében tenni akaró partner szervezet tartott országszerte 58 rendezvényt, aktivitást május 11-én, valamint ahhoz kapcsolódóan a közúti, vasúti, a vízi és a légi közlekedés számos területén, megszólítva valamennyi korosztályt.

A Közlekedési Kultúra Napja az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával 2019. május 11-én, ill. az azt megelőző és követő időszakban ismét megrendezésre kerül. A kidolgozott koncepció szerint az esemény fókusza idén is a közlekedésbiztonság növelésére irányul, de emellett a közösségi közlekedés kultúrájára, a környezettudatos közlekedés kultúrájára és közlekedési kultúránk más általános értékelésére is kiterjed, lehetőség szerint minél több május 11-i nyílt napos, szabadidős rendezvénnyel. A programokról bővebben ITT olvashat.

Év hídja díj 2019

Az idei évben a program részeként ismét meghirdették „Az év hídja” díjat. A díj átadására az AKKN nyitórendezvényén 2019. május 10-én kerül sor.
A tíz jelölt hídra interneten keresztül lehet szavazni: ITT, a szavazás zárása 2019. április 30.

A Közlekedési Kultúra Napjának célja, hogy minden nap a kulturált, biztonságos közlekedés napja legyen a közúti, a vasúti, a vízi, a légi, az egyéni és a közösségi közlekedés terén egyaránt, és hogy a közlekedők és a közlekedésben dolgozók ünnepnapjává váljon.

 
Inno-tér
Innotéka