Inno-tér
2014. április 30.

Startup Kultúra Közösség indul

A magyar startup ökoszisztéma dinamikus fejlődése arra ösztönözte a Magyar Innovációs Szövetséget, hogy elindítsa a Startup Kultúra Közösséget.


A szövetség a korábban kezdeményezett startup tagozatát megszünteti, hogy egy élénkebb párbeszédre és együttműködésre nyitott fórumot hozzon létre. A Startup Kultúra Közösséget indulásakor egy hétfős Tanácsadói Panel vezeti. A közösség elsődleges feladata az lesz, hogy biztosítsa a kapcsolatot a magyarországi startupok és a Magyar Innovációs Szövetség tagsága között. A kapcsolattartás főbb tartalmi elemei között szerepel a nemzetközi normáknak megfelelő haladó startup kultúra terjesztése és támogatása; ajánlások megfogalmazása és véleményalkotás a startup közösséget és az innovációt érintő ügyekben; kapcsolattartás és együttműködés kialakítása az üzleti angyal közösség szereplőivel; valamint aktív együttműködés a jelenlegi startup közösség szereplőivel, a hozzájuk kapcsolódó rendezvényekkel és eseményekkel.

A panel olyan nyitott fórum, melybe a tagok egyetértésével további tanácsadók, illetve ideiglenes tagok is csatlakozhatnak, amennyiben elfogadják és magukra kötelező érvényűnek tekintik a közösségre vonatkozó kommunikációs és együttműködési elveket, illetve a Budapest HUB keretében létrehozott Startup Credóban foglalt értékeket és célokat, vagyis hogy a vállalkozó (startup) a fő értékteremtő, aki elsősorban piaci körülmények között működik. A vállalkozó független és függetlensége érték, a külpiacokra való terjeszkedési szándéka és képessége érték, valamint, hogy a nemzetközileg elfogadott finanszírozási, startup és vállalkozó fejlesztési módszerek és standardok elterjedése kívánatos és a közösség számára előnyös.•

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka