Inno-tér
2018. május 7.

Regionális innovációk az egyetemen

Idén április 11-én kilencedik alkalommal találkoztak a Nyugat-dunántúl régió feltalálói, ötletgazdái, fejlesztői, startup cégeinek képviselői a Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Kiállítás és Találmányi Vásáron a közönséggel, és mutatták be prototípusaikat, még csak papíron létező ötleteiket, vagy éppen már szabadalommal védett, kereskedelemben is kapható terméküket.


A kiállításon 39 kiállító standját kereshették fel az érdeklődők. Külön területet kaptak a Széchenyi István Egyetem hallgatói csapatai, akik elhozták a Formula Student versenyre épített autójukat, a maguk fejlesztette EVO5 motort, a SZElectricity járművet és a több versenyen is kipróbált, saját készítésű betonkenut.

A Széchenyi István Egyetem Arrabona Racing Team csapata a Formula Student versenyre épített autójukkal.

A látogatók a szabadtéren kipróbálhatták a Teqballt, míg a kiállításon az életkort és hangulatot is érzékelő okostükröt. Gurulhattak a Viiroll görkorcsolyával, és megkóstolhatták a Darnó Hús Egészségforrás termékcsaládjának késítményeit. Az egészségügyi terület iránt érdeklődőknek bemutatták a precíziós fogászati fémmegmunkálást, valamint a Medika nevű fogászati és gasztro­enterológiai termékcsaládot. A kiállítás legnagyobb standján a Széchenyi István Egyetem Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központjának kutatócsoport­jai várták a látogatókat. Az autonóm járművek jogi kérdéseitől az elektromobilitáson keresztül az ipari matematika és a ki­ber­fizikai rendszereken át a kis- és középvállalkozások nemzetközi versenyképességét támogató szolgáltatásokig bemutatkozott az összes alprojekt. A standon egyetemi oktatók és kutatók válaszoltak a kérdésekre.

A kiállítást kísérő szakmai program címe Sokszínű inno­váció volt. A FIEK központ 3D-s virtuális térben mutatkozott be, egyedülálló élményt nyújtva a hallgatóságnak.
A program során az innováció és a vállalatok kapcsolatának összefüggései éppúgy előkerültek, mint a 21. század konyhájának trükkjei, ahol a vendégeket az előadás végén kóstoló is várta. Élményekben, találkozásokban gazdag nap végén adták át a kiállítás szakmai és közönségdíját.•

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka