Inno-tér
2018. december 10.

Pályaorientációs TUDÁS-VÁR Élményközpont nyílt a Miskolci Egyetemen

December elején újabb mérföldkőhöz érkezett az Miskolci Egyetem pályaorientációs programja. Horváth Zita, felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár, ByeAlex a Miskolci Egyetem Nagykövete, valamint Deák Csaba, a Miskolci Egyetem kancellárja hivatalosan átadta és megnyitotta a TUDÁS-VÁR Élményközpontot, amelyben két tematikus szabadulószoba, számos látványos, játékos feladat és ügyességi kihívás várja a jövő generáció tagjait, illetve a leendő hallgatókat.


Deák Csaba kancellár, Horváth Zita helyettes államtitkár és ByeAlex a Miskolci Egyetem Nagykövete

A Miskolci Egyetem felismerte, hogy fontos a fiatalság régióban és városban tartása. Ennek érdekében országosan egyedülálló pályaorientációs programot indított el. Az intézmény hazai összevetésben élen jár a következő generációk, most tizenéves korosztály műszaki és természettudományos érdeklődésének felkeltésében.

A digitális trendek globális térhódításának következtében fontos és kiemelt céllá vált, hogy egyre nagyobb számban végezzenek hallgatók műszaki és természettudományi területeken is. E cél elérése érdekében az egyetem alakítja tudatosan az egyetem pályaorientációs programját. A folyamatos fejlesztésekhez szükséges pénzügyi erőforrások biztosításához sikeresen pályáztak a Magyar Kormány által kiírt, Európai Uniós forrásra, közel 400 millió forint értékben.

A mai napon többek között Deák Csaba, a Miskolci Egyetem kancellárja hivatalosan átadta és megnyitotta az egyetemi TUDÁS-VÁR Élményközpontot, amely egyik fontos eleme a pályaorientációs programnak. A mostani fázisban két tematikus szabadulószoba, számos látványos, játékos feladat és ügyességi kihívás várja a jövő generáció tagjait, illetve a leendő hallgatókat. Az egyetem jóhírnevét a fiatal generációk körében - az Élményközpont mellett – mostantól ByeAlex is képviseli, nagyköveti minőségében.

„A Miskolci Egyetem hazai összevetésben élen jár a következő generációk műszaki és természettudományos érdeklődésének felkeltésében, amelynek mostani mérföldköve unikális a hazai egyetemi szférában. Biztos vagyok benne, hogy a ma átadott TUDÁS-VÁR Élményközpont hamar népszerűvé válik a fiatalok körében. Remélem, hogy a közeljövőben osztálykirándulások célpontjává válik a TUDÁS-VÁR, ami így az egyetem mellett a várost is népszerűsíti majd!”- hangsúlyozta megnyitóbeszédében Deák Csaba kancellár.

A készség és képességfejlesztésre fókuszáló TUDÁS-VÁR Élményközpontban kialakított pályaorientációs terek különböző tematikákra épülnek, bemutatva az egyes egyetemi karok legfőbb témaköreit. A fiatalok így játékos formában megoldandó feladatok és kihívások teljesítésével ismerhetik meg a Miskolci Egyetem oktatási portfólióját. A projekt mostani fázisában két különálló szabadulószoba, illetve számos élményalapú demonstrációs eszköz, kipróbálható interaktív játék valósult meg, amelyek emlékezetessé és izgalmassá teszik. Az Élményközpont minden általános és középiskola számára térítésmentesen igénybe vehető, 2018. december 10-től, előzetes bejelentkezés alapján.

Forrás Miskolci Egyetem

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka