Inno-tér
2018. március 29.

Okostelefonos mesterséges intelligencia

A barcelonai Mobil Világkongresszuson több újdonság és jövőbeli megoldás is bemutatkozott, egyebek között a hangalapú vezérlés és az intelligens fotófunkciók kényelmesebbé tételét ígérő LG V30-as okostelefon.


Az LG több mint egy éven át kutatta a mesterséges intelligencia (artificial intelligence, AI) okostelefonos alkalmazásának lehetőségeit. A fejlesztés célja az olyan AI-alapú megoldások kidolgozása volt, amelyek egyedi és még intuitívebb felhasználói élményt nyújthatnak a hangfelismerési és kamerafunkciókra fókuszálva. A fejlesztés eredményeként az LG AI-technológiák sorát hozta létre, melyek mindegyike illeszkedik a felhasználók igényeihez és készülékhasználati szokásaihoz.

A Vision AI képi felismerés a többi között automatikusan elemzi a tárgyakat, és javaslatot tesz az ideális fotómódra a választható nyolc beállítás (portré, étel, kisállat, táj, város, virág, naplemente és napfelkelte) közül. A telefon az adatbázisában megtalálható képek kielemzése során egyaránt figyelembe veszi a látószöget, a színeket, a visszatükröződést, az ellenfényt és a színtelítettséget; és ezek alapján képes meghatározni, hogy milyen tárgyra fókuszál a kamera, és ahhoz melyik fotózási mód az optimális.

A Voice AI-n keresztül a felhasználók egyszerű szóbeli parancsokkal nyithatnak meg alkalmazásokat vagy módosíthatnak a te­lefon beállításain. A Google hangalapú asszisztensével együttműködő 32, kizárólag az LG kínálatában elérhető verbális parancs révén nincs többé szükség a menüopciók közötti keresgélésre, hiszen direkt hangutasításokkal választhatók speciális funkciók.

A hangparancsokkal külön-külön nyithatók meg a különféle fotós és videós módok, vagy készíthető széles látószögű szelfi anélkül, hogy hozzá kellene érni a készülékhez.•

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka