Inno-tér
2015. szeptember 3.

Odaítélték a Harsányi István-díjakat

A Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) által gesztorált, közhasznú Manager Képzés Alapítvány kuratóriuma, Dobák Miklós elnök vezetésével, 2015. augusztus 31-én tartotta bírálóbizottsági ülését a MISZ székhelyén, amelyen kiértékelték a Harsányi István-díjra beérkezett pályamunkákat.


A pályázat a gazdasági, a műszaki és a természet-tudományi felsőfokú intézményekben graduális és posztgraduális, valamint a PhD-képzés keretében tanuló hallgatók innovációs menedzsment ismereteinek bővítését és tudományos szintű feldolgozását hivatott díjazni.

A kuratórium tagjai, hat szempont alapján –

  • a hazai és a külföldi szakirodalom felhasználása;
  • a pályázat szerkezeti felépítése;
  • a pályázó egyéni tevékenyégére visszavezethető megállapítások;
  • a pályamunkában szereplő javaslatok, különös tekintettel a gyakorlati megvalósíthatóság szempontjára;
  • a dolgozat nyelvezete, stílusa, külalakja, ábrái;
  • a pályázat innovációval való kapcsolata, –

előzetesen írásban értékelték a pályázatokat, majd az eredmények megvitatása után a bírálóbizottság a beérkezett 20 pályázat közül 8 pályázatot részesített díjazásban.

Közülük Balogh Gábor, a Pécsi Tudományegyetem hallgatója „Integratív tehetségmenedzsment szempontrendszer a gazdasági felsőoktatásban” c. munkájával, és Sándor Zsolt, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatója „A közúti közlekedés integrált információrendszerének modellezése, a működési jellemzők befolyásolása” c. munkájával Harsányi István Ph.D. Díjban részesült.

További 6 pályázó Harsányi István Hallgatói Díjban részesült

  • Gyomlai Gábor (Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Kar) pályaműve: „Szervezeti elköteleződés és innováció”,
  • Ráduly Ágnes (Pannon Egyetem) pályaműve: „KPI (Key Performance Indicator) pályaműve: „Kulcsfontosságú Teljesítménymutató rendszer kidolgozása, bevezetésének lehetőségei a Bourns Inc. elektronika ipari vállalat európai elosztóinak értékelésére vonatkozóan”
  • Baumgartner János (Pannon Egyetem) pályaműve: „Üzleti folyamatok strukturális vizsgálata és több szempontú optimalizálása P-gráf módszertan alkalmazásával”,
  • Vozár Bálint (Pannon Egyetem) pályaműve: „Költség alapú FMEA fejlesztése autóipari környezetben”,
  • Török Lilla Boglárka (EDUTUS Főiskola) pályaműve: „Sybrillo projekt szöveges üzleti terve kockázati tőke befektetés bevonásához”,
  • Dobos Ágnes (Pannon Egyetem) pályaműve: „Folyamatok racionalizálása termék- és személyazonosító rendszerek bevezetésével egy bőrgyártó vállalatnál”.


Az egyszeri, 150 000 Ft-os, illetve 120 000 Ft-os ösztöndíjjal járó Harsányi-díjak átadására a díjazott hallgatók intézményeiben kerül majd sor.
Az idei pályázatot a SZVT Kutatási és Fejlesztési Központ, a Pro Progressio Alapítvány, a Heller Farkas Alapítvány és a Northcote Kft. támogatta.
A Harsányi István-díj pályázat kiemelt szakmai együttműködő partnere a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács.

Forrás: MISZ

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka