Inno-tér
2017. április 5.

New Generation Skills

Újbuda Önkormányzata az ifjúsági kor­osztály képességfejlesztésére fókuszáló New Generation Skills elnevezésű szociális innovációs program kidolgozását indította el egy nemzetközi együttműködés vezetőjeként. A projekt márciusi nyitó­konferenciáján hét ország tizenkét partner­szervezete vett részt.


Európa számos országa szembesül a pályakezdő fiatalok elhelyezkedésének nehézségeivel. A közép- és kelet-európai uniós tagországokban élő fiatalok 62 százaléka nem gondolkodik önfoglalkoztatásban, önálló vállalkozás indításában annak ellenére sem, hogy megvan hozzá a képességük. A közös megoldáskeresés és a jó gyakorlatok megosztása javíthat a jelenlegi helyzeten. A cél egyrészt az érintettek munkaerőpiaci versenyképességének erősítése és vállalkozói képességeik fejlesztése; másrészt a közigazgatás szintjén az innovációmenedzsment-eszközök megjelenése a városok gyarapodásának érdekében.
A magyar fél mellett Ausztria, Bulgária, Csehország, Románia, Szerbia és Szlovénia képviselői vesznek részt a közös munkában.

Az év elejével indult projekt időtartama két és fél év, a megvalósítási időszakra több mint 2,1 millió eurós keretösszeg áll rendelkezésre, mely állami támogatást és önrészt is tartalmaz. A pályá­zati konzorcium a megszokottnál hatékonyabb, széles körben működő­képes módszert kíván kifejleszteni és alkalmazni, majd hosszabb távon is a fiatalok szolgálatába állítani annak érdekében, hogy az új generáció sikeresen vegye az oktatásból a munka világába történő átmenet akadályait, továbbá képes legyen munkát teremteni és találni magának.•

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka