Inno-tér
2016. május 2.

Nemzeti verseny­képességi és kiválósági program

A felhívás célja olyan stratégiai jelentőségű, Magyarország versenyképességét növelő kutatási, fejlesztési és innovációs tevékenységek támogatása, amelyek felsőoktatási intézmények, a Magyar Tudományos Akadémia kutatóintézetei, valamint hazai vállalkozások együttműködésében hoznak létre jelentős szellemi hozzáadott értéket tartalmazó új, piacképes terméket, szolgáltatást, technológiát az alábbi területek valamelyikén:


  • Kiemelkedő halálozási kockázattal járó betegségek gyógyításának eredményességét lényegesen javító nemzeti program
  • Anyagtudományi, technológia nemzeti program
  • Víz-egészség-élelmiszer nemzeti program

A felhívás a fenti célokat a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs (NKFI) Alapból támogatja. A projekt megvalósításának helyszíne a pályázó bejegyzett közép-magyarországi székhelye, telephelye vagy fióktelepe lehet. Nem támogatható a Közép-magyarországi régión kívül megvalósuló projekt.

A pályázat benyújtási határideje

A pályázatok benyújtása a kitöltőprogram megjelenésétől a keret kimerüléséig, de legkésőbb 2016. december 31-éig lehetséges.
A pályázatok értékelése standard eljárásrendben történik szakaszos elbírálással: az első bírálati határidőig, május 31-i határnapig benyújtott pályázatok együttesen kerülnek elbírálásra.

Támogatható célkitűzések, tevékenységek

A felhívás keretében az alábbi tevékenységek támogathatók önállóan: alapkutatás, alkalmazott (ipari) kutatás, kísérleti fejlesztés.

A rendelkezésre álló keretösszeg

A program megvalósítására az NKFI Alapból rendelkezésre álló keretösszeg összesen 28 milliárd forint.

Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás mértéke

A alprogram (Kiemelkedő halálozási kockázattal járó betegségek gyógyításának eredményességét lényegesen javító nemzeti program): 0,5–4 milliárd forint.
B alprogram (Anyagtudományi, technológia nemzeti program): 0,5–2 milliárd forint.
C alprogram (Víz-egészség-élelmiszer nemzeti program): 0,5–1,5 mil­­liárd forint.•

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka