2019. április: jegyzet, ökológia, portré, élelmiszer, orvostudomány, tudomány, kémia, innováció, egészségipar, mikroszkópia, it, közlekedés, építés, urbanisztika, zöldkörnyezet, okostechnológia, egyetem, disszemináció, környezetvédelem
Inno-tér
2018. május 30.

MI az LG telefonjaiban

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb felső­kategóriás okostelefonját, az LG G7ThinQ-t. Az új készülék az alapvető szolgáltatásokon túl hasznos és kényelmes mesterségesintelligencia- (MI) funkciókat kínál a felhasználók számára, fejlesztői egyértelműen a fotókészítés-hangzás-videózás élményének felturbózására koncentrálnak.


A legújabb Qualcomm Snapdragon™ 845 chipkészlettel felvértezett eszköz a magyar piacon 4 GB RAM-mal, illetve 64 GB-os belső tárhellyel lesz elérhető, így a nagy erőforrást igénylő feladatokat és alkalmazásokat is könnyedén futtatja. A 6,1 colos kijelző közel fél hüvelykkel nagyobb az elődmodell képernyőjénél, ám egy hajszállal sem lett szélesebb, így az LG G7ThinQ egy kézzel is kényelmesen használható. Polírozottfém-keretével az LG G7ThinQ új irányt ad a G szériás okostelefonok formavilágának is. Az új készülék még karcsúbb, még elegánsabb lett elődjénél, ellenállóságáról pedig az elő- és hátlapi Gorilla Glass 5 edzettüveg-borítás gondoskodik.

Az LG az elérhető mesterséges­intelligencia-funkciókat is továbbfejlesztette. Az AI CAM a korábbi 8 helyett immár 19 fotóüzemmódot kínál, azaz még több kép elkészítésében nyújt segítséget a mesterséges intelligencia. Egy sor új funkció gondoskodik arról, hogy minden korábbinál élvezetesebbé váljon a fotózás, így például ez az egyik első olyan készülék, amely megkapja a hamarosan debütáló Google Lens funkciókat is. A Google Lens a keresés egy olyan új módját jelenti, amely a mesterséges intelligenciát és a számítógépes képalkotás metódusait is alkalmazza.
A mesterségesintelligencia-funkciókat közvetlenül a hangerő-szabályozó alatt, egy erre dedikált gomb kapcsolja be. A gomb egyszeri megnyomása a Google hangalapú asszisztensét aktiválja, míg két gyors gombnyomásra a Google Lens nyílik meg. A gomb nyomva tartásával pedig a Google Assistanthoz beszélhetünk.•

 
Inno-tér
Innotéka