Inno-tér
2016. január 24.

Mentori hálózat IKT startupoknak

IKT startup cégek nemzetközi piacra lépését segítő szakértői, mentori hálózat kialakítása címmel kiemelt felhívás jelent meg december közepén a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP).


A felhívás közvetlen címzettje a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség, melynek programja segíti a kevésbé fejlett régiókban működő infokommunikációs és távközlési (IKT) startup vállalkozások hazai és nemzetközi ágazatspecifikus tudásának és kapcsolatainak fejlesztését, azok nemzetközi piacra lépését, és ezen keresztül hozzájárul az IKT szektor versenyképességének javulásához.

A komplex program részeként mentorhálózat épül ki és működik majd a nemzetközi részvétel elősegítése, a lehetőségek helyben történő feltárása és kiaknázása érdekében. Emellett a tudásfejlesztés és kapcsolatbővítés érdekében képzéseket és rendezvényeket is szerveznek.
A projekt megvalósításában kiemelt szerepük lesz a mentoroknak, akik tevékenységükkel (szakértői, tanácsadási tevékenységek, információnyújtás, konferenciák, képzések megszervezésében való részvétel, nemzetközi piaci kapcsolatok becsatornázása, projektakvizíció, célzott tárgyalások szervezése) helyi szinten segítik az IKT startup vállalatok nemzetközi piacra lépését, befektetéshez jutását, a működésük során felmerülő akadályok feltérképezését és azok elhárítását.

Az összesen 2,5 milliárd forint keretösszegű konstrukció a 2014 és 2020 közötti időszak infokommunikációs fejlesztése, a Digitális Magyarország komplex kormányzati program részeként jelent meg, amely négy pillérre – digitális infrastruktúra, digitális közösség és gazdaság, digitális állam, digitális készségek – építkezve a teljes hazai digitális környezet fejlesztését tűzte ki céljául. A program megvalósítása révén 2018-ra minden háztartásban elérhetővé válik a másodpercenkénti legalább 30 megabit sebességű internet-hozzáférés, növekszik az állam által nyújtott elektronikus közszolgáltatások száma, a digitális írástudás elterjedésével nő az állampolgárok életminősége, míg a digitális gazdaság kiszélesítésével jelentősen növekszik hazánk versenyképessége is.•

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka