Inno-tér
2017. március 14.

Magyar startupok Tel-Avivban és Austinban

Kilenc magyar innovatív vállalkozás mutatkozott be a „startup nemzet” szívében, Tel-Avivban megrendezett Axis innovációs konferencián március elején. Öt magyar innovatív vállalkozás pedig a világ egyik legnagyobb startup fesztiválján vesz részt jelenleg, a South by Southwest (SXSW) Interactive-on az egyesült államokbeli Austinban a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) InnoTrade programjának közreműködésével.


Axis innovációs konferencia

Az idén március 7-én és 8-án tartott nemzetközi fórumon évről évre a világ élvonalbeli innovációs vállalkozásai vesznek részt, hogy üzleti kapcsolatokat alakítsanak ki befektetőkkel, valamint a technológiai újításokban élen járó, új gondolatokat kereső, sikeres cégek képviselőivel.

Az idei évben Magyarország kiemelt partnerországként vett részt az eseményen, ahol a Magyar Nemzeti Kereskedőház InnoTrade programjának keretében kilenc innovatív vállalkozás képviselte hazánkat. Minden startup szigorú szempontrendszer alapján, szakmai zsűri által került kiválasztásra, ezzel biztosítva a magas színvonalú megjelenést a rendezvényen. Így többek között a parkolószenzorokkal foglalkozó Sparkon, az egészségügyi szoftverfejlesztő Spicy Analytics, a takarítószolgáltatást forradalmasító Rendi, a szőlőtermesztés- és felhasználás teljes folyamatát monitorozó Winedata, a technológiai vállalkozásokat fejlesztő Lab.Coop, valamint az ügyfélmenedzsment során használható mesterséges intelligencia a Talk-a-bot.

A kilenc csapat közül az Axis főszervezői által kiválasztott három magyar startup a nagyszínpadon is bemutathatta projektjét. Így az ipari logisztikát, raktározást segítő Pozi Technologies nevű cégről dr. Györgypál László adott áttekintést, a marketing automatizációt új alapokra helyező Automizy nevű vállalkozást Koncz Gábor mutatta be, a mobiltelefonokra nyelvoktató alkalmazást álmodó Xeropanról pedig Al-Gharawi M. Attila szólt a konferencia közönségéhez.

A rendezvényen előadást tartott Nagy Andor, hazánk tel-avivi nagykövete is, melynek keretében ismertette a magyarországi befektetési lehetőségek előnyeit, valamint bemutatta a magyar innovációs ökoszisztémát. Hangsúlyozta, a mérnöki tudás, a programozók szakértelmének nemzetközi színvonalát, és beszélt a már sikeresen működő magyar vállalkozásokról is.

A magyar startupok a továbbiakban is számos hasznos szakmai programon vesznek részt a Kereskedőház szervezésében Izraelben. Így első kézből szerezhetnek információkat az izraeli piaci környezetről, ellátogathatnak a legjelentősebb inkubátorházakba, befektetőkkel folytathatnak személyes megbeszéléseket, valamit felkészítő tréningeken vehetnek részt. ‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬

South by Southwest (SXSW) Interactive

Tíz éve ad otthont Texas állam fővárosa, Austin a világ egyik legnagyobb startup fesztiváljának a South by Southwest-nek (SXSW), idén március 10-16. között. A rendezvényen több tízezer látogató, köztük több száz startup vesz részt a világ minden tájáról. „A South by Southwest kiváló lehetőséget teremt a magyar startupok számára az üzleti és befektetői kapcsolatépítésre, illetve ügyfélszerzésre. Hiszen az esemény az Egyesült Államok legjelentősebb befektető cégeit és a legnagyobb nemzetközi technológiai vállalatok képviselőit vonzza a városba” – fogalmazott Sebastian Tamás, a Magyar Nemzeti Kereskedőház innovációs igazgatója.

A rendezvényen Magyarországot az innovatív ötletek megosztását lehetővé tevő Be-novative, a taxi társaságok számára „diszpécser” alkalmazást kifejlesztő Cabsolutely, a virtuális valóság és 3D tervezőszoftvert fejlesztő Leopoly, a profi fotósok számára a fényképválogatásban támogatást nyújtó Picturio, és az audiovizuális médiatartalmak előállításához kapcsolódó produkciós szoftvert kínáló TimeNote képviseli.

A magyar csapatok számára a fesztivál keretében kiemelkedő jelentőséggel bírt az austini International Accelerator által szervezett startup verseny, melyen összesen 100 nemzetközi innovatív vállalkozás vett részt. A megmérettetés első három helyezettje egyenként több mint 300 ezer dollár értékű akcelerációs programban vehet részt az Egyesült Államokban. A legjobb magyar eredményt hetedik helyével a Cabsolutely érte el, mely számos amerikai befektető érdeklődését is felkeltette. A versenyt megelőzően a magyar startupok professzionális prezentációs tréningen vehettek részt nemzetközi mentorok szakmai támogatásával.

„A Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) InnoTrade programjának célja, hogy keresletvezérelt modellt követve a világpiacon jelentkező innovációs szükségletekhez keressen és közvetítsen magyar megoldásokat. Arra is nagy hangsúlyt helyezünk továbbá, hogy becsatornázzuk, integráljuk a magyar vállalkozásokat a világ legjelentősebb innovációs központjainak üzleti vérkeringésébe” – fűzte hozzá az innovációs igazgató.

Forrás: MNKH

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka