Inno-tér
2014. november 1.

Magyar mobiltárca Thaiföldön

Az okostelefonnal rendelkező thai felhasználók számos szolgáltatásért az eddiginél jóval kényelmesebben fizethetnek egy új, biztonságos és felhasználóbarát alkalmazással. A magyar Cellum, valamint a Telenor leányvállalatai, a DTAC – az egyik legnagyobb helyi GSM szolgáltatóként – és a PaysBuy együttműködésében nemrégiben ugyanis megkezdte működését Thaiföld első többfunkciós, kártyás fizetésre alkalmas mobilpénztárcája.


A felhasználók a Mobile Credit Card applikációval Visa vagy MasterCard kártyájuk regisztrációja után nem csupán DTAC telefonszámlájukat, hanem víz- és villanyszámlájukat is mobiljukon rendezhetik.

A számlákra nyomtatott QR- vagy vonalkód beszkennelésével az összeg azonnal kifizethető, ahogyan a kártyás mobilegyenlegek, az országban kapható több mint húszféle feltöltőkártya, valamint a Skype, a Google Play és az iTunes egyenlegek is feltölthetők a segítségével. Nem kis lépésben halad a bevezetés, a számlafizetés és egyenlegfeltöltés mellett ugyanis már induláskor is közel harminc kereskedőnél, köztük az ország egyik legnagyobb mozihálózatában, a tervek szerint pedig a közeljövőben további több ezer elektronikus kereskedelmi áruházban és létesítményben lehet fizetni az alkalmazással.

A 28 milliós előfizetői bázissal, körülbelül tízmillió okostelefon-használóval rendelkező térségben a szolgáltatás máris több tízmillió felhasználó számára biztosít mobilfizetési lehetőséget, és abban is úttörő, hogy 3D Se­­cure tranzakciókat tesz lehetővé. A 3D Secure Code lényege az online vásárlások során kapott egyszer használatos biztonsági kód, amely plusz azonosítóként működik. Az sms-ben eljuttatott kód ismerete nélkül a tranzakció nem hajtható végre, a vásárlás meghiúsul.•

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka