Inno-tér
2017. július 20.

Magyar-izraeli együttműködések dinamizálása

A Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) összesen több mint száz magyar és izraeli cég részvételével Magyar-Izraeli Üzleti Fórumot szervezett Budapesten. Az esemény célja a kétoldalú gazdasági kapcsolatok dinamizálása, a hazai és izraeli vállalkozások együttműködésének ösztönzése, valamint releváns üzleti lehetőségek feltérképezése volt.


Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök és Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke találkozójához kapcsolódóan a Magyar Nemzeti Kereskedőház üzleti fórumot szervezett, melyen összesen több mint száz magyar és izraeli cég folytatott kétoldalú tárgyalást.

Az esemény kiválóan reprezentálja a két ország közötti együttműködési lehetőségek széles körét, tekintettel arra, hogy a mezőgazdaság, a megújuló energia, a gépipar, az építőipar és a különböző IT megoldások és szolgáltatások területét is nagy számban képviselték mind a magyar, mind az izraeli cégek.


„Hazánk gazdasági kapcsolatai Izraellel az utóbbi időben dinamikusan fejlődnek. Számos olyan szektor van azonban, ahol további sikeres együttműködések alakíthatóak ki, legyen szó akár innovatív technológiai megoldásokról, vízgazdálkodásról, vagy éppen az élelmiszeriparról. Jelen fórum megszervezése is azt a célt szolgálja, hogy minél több olyan terület kerüljön meghatározásra, ahol a magyar cégek a jövőben exportsikereket érhetnek el” - fogalmazott Kun Gábor, a Magyar Nemzeti Kereskedőház vezérigazgató-helyettese.

Az üzleti fórumon a magyar vállalkozások szakmai előadások keretében hasznos információkat szerezhettek az izraeli piac sajátosságairól, lehetőségeiről.

Erősödő gazdasági kapcsolatok

A két ország közötti kiváló kapcsolat a gazdasági mutatókban is érezteti hatását. A kétoldalú kereskedelmi forgalom 2013-2016 között 114,9 milliárd forintról 147,5 milliárd forintra nőtt, ugyanebben az időszakban az Izraelbe irányuló magyar export is bővült, elérve a 101,2 milliárd forintot.
A közel-keleti régió technológiai központjában, Tel-Avivban a Magyar Nemzeti Kereskedőház partnerirodája komplex exportfejlesztési és export promóciós eszközökkel járul hozzá a magyar vállalkozások izraeli piaci sikereihez. Többek között piaci információkat, konkrét üzleti lehetőségeket, potenciális exportpartnereket biztosít, kétoldalú üzleti tárgyalásokat szervez, szakmai kiállításokon képviseli a magyar vállalatokat és teremt lehetőséget a két ország cégei közötti kapcsolatépítésre.

Forrás: MNKH

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka