2019. február: ökológia, portré, jegyzet, innováció, egyetem, kémia, tudomány, Nemzeti Agykutatási Program, mikroszkópia, orvostudomány, régészet, genomika, anyagtudomány, kiállítás/konferencia, atomenergia, energiagazdálkodás, agrárium, fenntarthatóság, megújuló energia, zöldkörnyezet, ipar 4.0, mesterséges intelligencia, it, nanotechnológia
Inno-tér
2018. június 30.

Magyar hardver, nemzetközi siker

A hardverfejlesztés kemény dió – hallani gyakran a nemzetközi startup világban ezt a mondást, amely arra utal, hogy szoftveres területen nagyobb az esély a nagy áttörésekre.


Eddig hazánkra is többé-kevésbé ez volt jellemző, ám a közel­múltban egyre több magyar hardver startup jutott el a nem­zetközi siker kapujába vagy még tovább. Öt ilyen cég vezetője és a mögöttük álló befektetők számoltak be tapasztalataikról a Progress Bar meetup sorozat rendezvényén.
A programsorozat Hardver Startup Showcase nevű eseményét Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke nyitotta meg, a rendezvényen pedig a többi között olyan hardver startupok számoltak be tapasztalataikról, amelyek már komoly lépést tettek a nemzetközi siker felé.

Az első panelbeszélgetésben a közelmúltban 38 millió dollárnyi (több mint 10 milliárd forintnyi) tőkebevonást megvalósító, önvezető technológiát fejlesztő AIMotive-tól Fehér Márton chip tech csapatvezető, az űrkutatásban utazó PuliSpace képviseletében Pacher Tibor csapatvezető, Somos Sándor, az okosgyűrűt fejlesztő Ringclock ügyvezetője és alapítója, Dömötör Ákos, a robotika terén már jelentős nemzetközi ügyfélkörrel rendelkező OptoForce ügyvezetője, valamint az agrárium terén szenzoros megoldásokat kínáló PlantCT ügy­vezetője, Árendás Csaba vett részt.

A startupok képviselői egyebek között arra is kitértek, hogy mi a különbség egy hardver és egy szoftver startup között, milyen befektetési nehézségekbe ütköztek, értékelték jelenlegi helyzetüket, és jövőbeli terveikről is beszámoltak.•

 
Inno-tér
Innotéka