Inno-tér
2017. március 16.

Magyar Formatervezési Díj és Design Management Díj pályázati felhívás

A nemzetgazdasági miniszter által meghirdetett nyilvános Magyar Formatervezési díjpályázat a kimagasló színvonalú formatervezői teljesítmény elismerését, a hazai formatervezés alkalmazásának ösztönzését hivatott elősegíteni. A Design Management Díj célja, hogy bemutassa, hogyan növelheti egy szervezet hatékonyságát, versenyképességét a designtudatos szemlélet, a design alkalmazása és szakszerű menedzselése, elismerje ennek kiváló példáit.


A nemzetgazdasági miniszter – a Magyar Formatervezési Tanács közreműködésével – a immár 38. alkalommal hirdeti meg a legrangosabb hazai design elismerést, a Magyar Formatervezési Díj pályázatot. Termék-, vizuális kommunikáció-, terv- és diákmunka-kategóriában kerül meghirdetésre a pályázat, melyen egyaránt várják gyártók, tervezők, megrendelők jelentkezését.
A Magyar Formatervezési Tanács érdek- és véleményegyeztetésre szolgáló tanácsadó testület, célja a magyar nemzetgazdaság versenyképességének a formatervezés eszközeivel történő erősítése, a hazai formatervezési kultúra fejlesztése. A nemzetközi színvonalú magyar innovációk, alkotások hazai és nemzetközi bemutatása, népszerűsítése nemzetgazdasági jelentőséggel bír, ezért bíztatni szeretnék azokat, akik az elmúlt három évben új terméket, alkotást hoztak létre vegyenek részt a pályázaton.

A részletes pályázati felhívás és a jelőlőlap letölthető itt

A Magyar Formatervezési Díj pályázat benyújtásának határideje: 2017. május 3.

A Magyar Formatervezési Tanács 2009-ben alapította a Design Management Díjat, a designtudatos vállalatirányítás elismerésére. A díj célja, hogy bemutassa, a designtudatos szemlélet, a design alkalmazása és a vállalatmenedzsmentbe való integrációja hogyan járul hozzá egy szervezet küldetésének megvalósításához, növelve hatékonyságát, versenyképességét, és elismerje ennek kiváló példáit. Az elmúlt évek díjazottja volt többek között a Rózsavölgyi Csokoládé Kft., a SOLINFO Lighting&Home, a Hello Wood Kft, a GIA Form Kft., a Cserpes Sajtműhely Kft., a Fruit of Care Nonprofit Kft., valamint a TUNGSRAM-Schréder Kft.
A tanács várja a jelöléseket a fenti célokat megvalósító és elismerésre méltó vállalatokra, intézményekre.

A részletes pályázati felhívás és a jelőlőlap letölthető itt

A Design Management Díj jelölésének határideje: 2017. április 11.

A pályázatok eredménye kora ősszel, kiállítás keretében, a Design Hét Budapest rendezvénysorozat kiemelt eseményeként kerül bemutatásra. A díjazottak és kiállítók széles körű médiaszereplési lehetőséget kapnak.

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka