Inno-tér
2014. április 2.

KRESZ e-learning

Önismeretemnek köszönhetően nem ülnék autóba és vezetnék akár egy kilométert is jelen pillanatban, ugyanis úgy alakult, hogy nem vezettem évek óta. Úgy tűnik, ezen változtatnom kell, és bár annak idején magabiztos voltam, nem árt felfrissíteni sem a gyakorlati, sem az elméleti tudásomat.


A hasonló cipőben járó – vagy akár csak öntesztelő vagy újonc – közlekedők számára kiváló oldal a www.kreszfelfrissito.hu. A Nemzeti Közlekedési Hatóság által elindított Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogram keretében ez a weboldal a közlekedési és közlekedésbiztonsági ismeretek ingyenes oktatását biztosítja.
A projekt június 15-éig tart, regisztrálni egyénileg és szervezetileg is lehet.
A cél egyrészt felhívni a figyelmet a jogszabályi változásokra, másrészt hogy a gondatlan közúti közlekedésből eredő balesetek száma csökkenjen. Emellett a szervezetek, vállalatok számára is fontos lehet, hogy munkatársaikat ingyenesen képeztethetik, tudásukat felmérhetik, fejleszthetik, így pedig csökkenthető a munkavégzéssel járó baleseti kockázat, és persze a gépjárműállomány is kevésbé gyorsan amortizálódik…
Az e-learning forma lehetőséget nyújt a résztvevőknek az önálló tanulásra; az anyag szakaszokban is feldolgozható, elvégezhető, kilépés után a rendszer természetesen ment, a következő belépéskor pedig ott folytatható a munka, ahol legutóbb abbahagyta a tanuló.
Jogosítvány szerint lehet bármely kategóriáról szó, segédmotortól teherautón át buszig éppúgy frissíthető a tudásunk, mint kerékpárosként. Az önkéntes regisztrációt követően az e-learning tananyagok végét sikeresen zárók közül ötvenezer fő jut hozzá ingyenesen a hatóságilag akkreditált elméleti KRESZ-képzés valamelyikéhez. Ezzel pedig akár egy újabb jogosítványt szerezhetnek az érdeklődők.
A projektben részt vevő cégek és felsőoktatási intézmények is versenyezhetnek egymással annak alapján, hogy hány munkatárs, hallgató fejezi be sikeresen az anyagokat. A megyénként két legjobban teljesítő intézmény értékes közlekedésbiztonsági csomagot kap.•

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka