Inno-tér
2019. január 8.

Kilencmillió forint egyetemi ötletekre

December elején zárult a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Hiventures és az Enterprise Hungary szervezésében elindított „Startup Campus BME powered by Hiventures” egyetemi inkubációs program. A képzés zárásaként három egyetemi projekt kapott kilencmillió forintos tőkefinanszírozást.


A 2018 októberében indult programra több mint 30 egyetemi projekttel jelentkeztek, melyek közül tíz startup ötlettel rendelkező egyetemista csapat került be az öthetes képzési programba. Az együttműködés egyik fő célja volt, hogy a BME hallgatói térítésmentesen szerezzenek gyakorlati tudást startup vállalkozás alapításához és indításához. A képzésben részt vevők a program során a gyakorlatban ismerhették meg a Hiventures inkubációs befektetési programját, illetve a Startup Campus mentorainak közreműködésével elsajátították a vállalkozás indításához szükséges elméleti alapokat, eszközöket és fogalmakat.

Forrás: startupcampus.hu

A képzés zárásaként, az előzetes elbírálást követően, öt csapat prezentálta projektjét a Hiventures befektetési bizottsága előtt. A bizottság az öt projekt közül hármat talált alkalmasnak a kilencmillió forintos befektetésre; az intelligens kerékpárdokkoló állomást fejlesztő VIOLA, a környezetbarát, bioplasztik lebomlást segítő PLAntoon és a szigeteléstechnikát megreformáló W-heat csapata kapta meg az inkubációs tőkefinanszírozást.

A féléves program során megvalósuló gyakorlati munkát a Hi­ventures és a Startup Campus befektetési menedzserei mellett a Morgan Stanley és a PwC mentorai is segítették.

A program sikeres validációja után, 2019 tavaszától nemcsak a BME-n, de több vidéki egyetemen is elindul az inkubációs képzés. A cél a hazai egyetemek innovációs kapacitására támaszkodó egységes képzési, felhordórendszer kialakítása, ezáltal az egyetemi startup vállalkozások létrejöttének ösztönzése.•

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka