Inno-tér
2014. március 31.

Kiírták az idei Magyar Formatervezési Díj pályázatot

A nyilvános pályázatot a nemzetgazdasági miniszter a Magyar Formatervezési Tanács közreműködésével hirdeti meg. A pályázat célja a kiemelkedő színvonalú formatervezői teljesítmény elismerése.


A pályázatot olyan természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiség nélküli gazdasági társaság nyújthatja be, akinek lakóhelye, vagy amelynek székhelye az Európai Gazdasági Térség valamely tagállamának területén van.
A pályázat benyújtásához kitöltött jelentkezési lap, adatlap, illetve A/4-es formátumban nyomtatott szöveges es képi dokumentáció szükséges. A dokumentációra vonatkozó részletes megkötéseket a jelentkezési lap tartalmazza. Az adatlapot zárt borítékban, csatolva kell beadni. Egy pályázó több pályázatot is benyújthat.

Pályázni lehet minden olyan alkotással, amely

  • három évnél nem régebbi,
  • más személy szerzői és iparjogvédelmi jogát nem sérti.


Érvénytelen a pályázat, amennyiben

  • a pályázati feltételeknek nem felel meg,
  • hiányos a mellékelt dokumentáció,
  • határidőn túl érkezik be.


A pályázat beadási határideje: 2014. május 5. (postabélyegző szerint)

Pályázati kategóriák

Termék
Kereskedelmi forgalomban kapható, kis es nagy szériában gyártott termékek, termékrendszerek, szolgáltatások.

Vizuális kommunikáció
Termékek, termékrendszerek, szolgáltatások megvalósult, komplex vizuális arculata, beleértve a csomagolási es információs rendszereket, webes felületeket, interaktív alkalmazásokat, média design, területekhez kapcsolódó megvalósult alkotásokat is.

Terv
Kereskedelmi forgalomban meg nem kapható, megvalósításra érett termékötletek terve es termékfejlesztések, makett vagy prototípus formájában, továbbá a vizuális kommunikáció területéhez tartozó tervek.

Diák
Az akkreditált felsőfokú oktatási intézmények tervezőképzésben (BA, MA, DLA) reszt vevő hallgatok által, hallgatói jogviszony keretében megvalósult terméktervezés, illetve a vizuális kommunikáció területén készített alkotások.

Bírálati szempontok

  • formai minőség,
  • újszerűség, eredetiség,
  • versenyképesség,
  • a kivitelezés minősége (a diák- és tervkategória kivételével),
  • felhasználóbarát kialakítás,
  • környezetvédelmi, illetve környezetbarát szempontok érvényesülése (fenntarthatóság).


A pályázatot egy példányban, kizárólag postai, ajánlott küldeményként, vagy futárszolgálat útján kell eljuttatni a Magyar Formatervezési Tanács Irodájához, „Magyar Formatervezési Díj” jelöléssel ellátva, a következő címre:
Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, Magyar Formatervezési Tanács Irodája
1374 Budapest 5, Pf. 552


A pályázattal kapcsolatban további információ:
Jankó Anna – (06 1) 474 58 59 – anna.janko@hipo.gov.hu
facebook.com/magyarformatervezesidij


A szervezők felhívást tettek közzé a Design Management Díj 2014 elnyerésére is.

A Design Management Díjat a Magyar Formatervezési Tanács a designtudatos vállalatirányítás elismerésére, eredményes alkalmazásának ösztönzésére alapította 2009-ben.
A díj célja, hogy bemutassa, hogyan növelheti egy szervezet hatékonyságát, verseny képességét a designtudatos szemlélet, a design alkalmazása és szak szerű menedzselése valamint hogy elismerje ennek kiváló példáit.

A díjat jelölés alapján lehet elnyerni. A díjra – a bírálóbizottság tagjain kívül – bárki jelölést tehet (saját szervezet is jelölhető).
A díjra jelölhető minden olyan jogi személy, illetve jogi személyiség nélküli gazdasági társaság, cég, szervezet, intézmény (a továbbiakban együtt: szervezet), amelynek székhelye Magyarország területén van.
A díjat elnyerheti bármilyen termelő vagy szolgáltatásokat nyújtó szervezet, amelynek tevékenységében hangsúlyos szerepe van a design alkalmazásának, és amely a jelen felhívást megelőző 5 évben végzett tevékenysége során a design menedzselésének terén példamutató eredményt ért el.

A jelölések beadási határideje: 2014. április 14.

Jelölni/jelentkezni a Magyar Formatervezési Tanács honlapjáról letölthető jelölőlapon lehet.

A jelölőlapokat a Magyar Formatervezési Tanács Irodájához kell eljuttatni elektronikus levélben, vagy postai úton, egy példányban, ajánlott küldeményként:
Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala,
Magyar Formatervezési Tanács Irodája,
Design Management Díj 2014
1374 Budapest 5, Pf. 552

Forrás: Magyar Formatervezési Tanács Irodája

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka