Inno-tér
2017. április 3.

„Jóllét” az irodában

A dolgozók hatékonyságát elősegítő modern épületeknél ma már a környezetvédelmi és energiatudatossági követelmények mellett kiemelt szempont, hogy az iroda a munkatársak egészségi állapotára is pozitív hatást gyakoroljon.


A Well Building Standard (WELL) minősítése éppen ezeket a szempontokat vizsgálja és ismeri el, elősegítve, hogy olyan irodaházak épüljenek, amelyek a környezetvédelem mellett az ott dolgozók egészségére, „jóllétére” és komfortérzetére is kedvezően hatnak. A Futureal-csoport magyarországi projektjei közül elsőként a Váci úton épülő Advance Tower irodaházat kívánja ennek megfelelően megvalósítani, az előminősítési folyamat már el is kezdődött. A WELL minősítéssel rendelkező épületek speciális funkciói segítik a dolgozók megfelelő táplálkozását, erőnlétük, közérzetük vagy éppen alvásminőségük javítását, nagyobb kényelmet, illetve mindezekkel optimális teljesítményt biztosítva a cégek működésében is.

Az ilyen épületekben légszűrőkkel, fokozott szellőzéssel és speciális berendezésekkel jobb minőségű a beltéri levegő, a lépcsők és folyosók számának, valamint hosszának meghatározásával pedig a dolgozók elegendő teret és lehetőséget kapnak a napközbeni mozgásra. A minősített épületek közelében található termelői piacok és egészséges ételeket forgalmazó vendéglátóipari egységek szintén támogatják a megfelelő életmódot, az épület körül kialakított kerékpárutak és járdák pedig fizikai aktivitásra ösztönöznek.•

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka