Inno-tér
2019. szeptember 12.

ITM: az amerikai piacon mutatkozhat be a győztes Mindrove

Gondolattal irányítható elektronikus vezérlő, úgynevezett agy-gép interfész-rendszer fejlesztésével nyert a Mindrove csapata az INPUT Program első országos startup versenyén, ezzel a csapat egy 20 ezer dollár értékű, észak-amerikai piacra lépési csomagot nyert, amely egyeztetett üzleti találkozókat és szakmai felkészítést is tartalmaz - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) csütörtökön az MTI-vel.


A győztes csapatok

A közlemény szerint a versenyre közel ötven csapat adta le jelentkezését, akik közül az elődöntőket követően öten jutottak a fináléba: a Mindrove csapata, az orvostanhallgatók számára oktatási alkalmazást fejlesztő Insimu, a Z generációt célzó pénzügyi alkalmazás, a BankZee, az oktatást kiterjesztett valósággal forradalmasító Innobie, valamint a Heatventors, amely hőakkumulátorok segítségével járul hozzá a hűtési rendszerek energia-megtakarításához.
Az egészségügy, az oktatás, a fintech, az energetika és az agykutatás területéről kikerülő öt döntős az ITU Telecom World 2019 budapesti eseményén mutatta be megoldásait a nemzetközi zsűri és a közönség előtt.

A Heatventors szerezte meg a versenyben a második helyezést, amivel egy 5 ezer dollár értékű európai piacra lépési csomagot nyert. A harmadik helyezet Insimu részt vehet a világ egyik kiemelt startup rendezvényén, a finnországi Slushon. A verseny első három helyezettje így összesen mintegy 30 ezer dollár értékű nyereményben részesült.

A közleményben Solymár Károly Balázs, az ITM infokommunikációért felelős helyettes államtitkára kifejtette, a magyar innovatív vállalkozásokban rengeteg fejlődési potenciál van. Ezt bizonyítja az is, hogy kiváló startupok kiváló ötletekkel jelentkeztek a versenyre. Az INPUT Program által biztosított tartalmas szakmai nyeremény pedig páratlan támogatást jelent a nyertesek számára ahhoz, hogy lépéseket tegyenek a nemzetközi piacok felé - tette hozzá a helyettes államtitkár.

Forrás: INPUT Program

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka