Inno-tér
2016. szeptember 23.

Innovatív építészeti megoldások közbeszerzési lehetőségei

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 2016. szeptember 28-án „Épületek innovatív felújítására vonatkozó közbeszerzések hazai és nemzetközi lehetőségei (PROBIS)” címmel szakmai fórumot rendez a terület valamennyi érdekelt szereplője számára.


Az Európai Unió kezdeményezéseként indított PROBIS projekt célja egy olyan gyakorlati keretrendszer kialakítása, amely támogatja az innovatív építőipari megoldások és termékek alkalmazását a középületek modernizálása során. Az olasz, magyar, svéd és spanyol szervezetekből álló konzorcium tevékenységének központjában négy demonstrációs projekt megvalósítása áll, amelyek környezetvédelmi, energiahatékonysági és megújuló energiaforrásokat hasznosító innovációkat alkalmaznak. Az adott épületek speciális igényeinek feltárása után a folyamat része az innovatív piaci szereplőkkel folytatott technológiai párbeszéd, az innovációt célzó közbeszerzési eljárás, a folyamatban potenciálisan érdekelt közszereplők számára képzések szervezése, a demonstrációs projekt megvalósítása és az eredmények folyamatos nyomon követése, és a közszférában alkalmazható jó gyakorlatok elterjesztése Európa-szerte.

A rendezvény hazai és külföldi előadói bemutatják a középületek rekonstrukciójára vonatkozó, innovatív megoldásokat célzó közbeszerzési eljárásokban rejlő lehetőségeket és kihívásokat, valamint már megvalósult projektek – például a rendezvénynek helyszínt adó szentendrei ÉMI Tudásközpont – és uniós közbeszerzési eljárások gyakorlati tapasztalatait is megosztják.

Helyszín: ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft., Szentendre, Dózsa György út 26.

A rendezvény időpontja: 2016. szeptember 28., 9.00–16.00.

A rendezvényen a részvétel regisztrációhoz kötött, a regisztráció határideje: 2016. szeptember 27., 9:00.

Részletes program és regisztráció itt.

A rendezvényre az NKFI Hivatal hívja és várja a közintézmények fenntartóit és gazdasági szakembereit, főépítészeket, a Regionális Fejlesztési Ügynökségek szakembereit, és az innovatív építészeti megoldások közbeszerzésében érdekelt minden szereplőt.

Forrás: NKFIH

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka