Inno-tér
2014. október 7.

Innotrends Hungary 2014

A Nemzeti Innovációs Hivatal második alkalommal szervezi meg 2014. október 16-17. között az Innotrends Hungary 2014 elnevezésű konferenciát és szakkiállítást. A rendezvény helyszíne az Akvárium Klub (1051 Budapest, Erzsébet tér 14.), ahol szekcióbeszélgetéseken és szakmai előadásokon lehet majd részt venni.


Az innováció emberi erőforrása

„Az innováció emberi erőforrása” című szekció szervezője az Innotrends Hungary 2014 szakmai partnere a Magyar Innovációs Szövetség. A program 2014. október 17-én, 13:15 és 14:45 között kerül megrendezésre.
A szekción a magyarországi innovációs folyamatok legnagyobb gátjáról, a megfelelően képzett, minőségi, kreatív szakemberek hiányáról lesz szó. A szekció előadások, az általános áttekintésen kívül, felsőoktatási, ill. ipari szemszögből tekintik át a magyarországi helyzetet az emberi erőforrást illetően. A panelbeszélgetésen az előadókhoz csatlakozik az állami, a kis- és közép-vállakozási szféra, valamint a kutatási szféra egy-egy jeles képviselője is.

Program
Levezető elnök: Pakucs János

  • Greiner István általános elnökhelyettes, Magyar Innovációs Szövetség: “S ki viszi át fogában tartva a megoldást a túlsó partra” (Nagy László)
  • Friedler Ferenc rektor, Pannon Egyetem: Felsőoktatás az innovációért: hagyományok vagy új struktúrák
  • Mészáros Csaba elnök, MKIK K+F és Innovációs Kollégium: Különbségek a magyar és vezető nyugati országok innovációs piacán. A piaci hátrány jó csapattal ledolgozható?


A szekciót követő panelbeszélgetés résztvevői: Greiner István általános elnökhelyettes, Magyar Innovációs Szövetség, Friedler Ferenc rektor, Pannon Egyetem, Mészáros Csaba elnök, MKIK K+F és Innovációs Kollégium, Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár, EMMI, Farkas József ügyvezető igazgató, SanatMetal Ortopédiai és Traumatológiai Eszközöket Gyártó Kft., Skultéty Tamás ügyvezető igazgató, Bay Zoltán AKKN Kft.

Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.


Innovatív élelmiszeripari termékek

A hazai élelmiszeripar vállalatainak hatékony innovációs tevékenységet kell végezniük ahhoz, hogy megőrizzék piacaikat és versenyképességüket. Ez a tevékenység nem korlátozódik a termék innovációra, hanem kiterjedhet a folyamatokra és technológiákra, a piacokra, a beszerzésre vagy a szervezetre is.

Az utóbbi években számos innovációs irány és lehetőség alakult ki. Ilyen lehetőség például: az egészségtudatos táplálkozást elősegítő vagy a fogyasztók számára nagyobb kényelmet és élvezeti értéket nyújtó termékek fejlesztése; a hagyományos élelmiszerek jellegzetes tulajdonságait megőrző termékek népszerűsítése; a feldolgozási technológiák és szolgáltatások fejlesztése; a határterületi együttműködés, azaz a csúcstechnológiai ágazatok pl. fejlett gyártás-technológia, infokommunikációs technológiák más területekre már kidolgozott, működő megoldásainak adaptálása, illetve az új megoldásokat lehetővé tevő képességek alkalmazása az élelmiszeripar problémáira; a megkülönböztethetően előnyös tulajdonságú termékek fejlesztése; és a hatékonyság növelő, költségcsökkentő módszerek alkalmazása.

A Magyar Nemzeti Élelmiszer-technológiai Platform képviseletében a Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft. szervezésében számos hazai vállalat fogja képviselni a magyar élelmiszer innovációt a kiállításon, termékeinek vagy vállalati működésének bemutatásával. A kóstoltatáson és bemutatáson kívül a termékek innovatív jellegét a Nemzeti Élelmiszer-technológiai Platform és az ÉFOSZ keretében szervezett szakmai bizottság is áttekinti és véleményezi. Résztvevő vállalatok, intézmények: Agro-Co-Org Kft.; Budapesti Műszaki Egyetem, Alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszer-tudományi Tanszék; Gyermelyi Zrt.; Mirelite Mirsa Zrt.; NAIK Élelmiszer-tudományi Kutatóintézet; Omega Bázis Kft.; PharmAgora Életminőség Klaszter; Pick Szeged Zrt.; Univer Product Zrt.

Továbbá az immár két éve megrendezésre kerülő Ecotrophelia Magyarország, öko-innovatív élelmiszerek kifejlesztését célzó, egyetemistáknak szóló verseny ünnepélyes díjátadójára is sor kerül, valamint a verseny győztes termékeit is bemutatják a kóstoltatáson.

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka