2019. június: orvostudomány, ökológia, jegyzet, fizika, lézer, anyagtudomány, tudomány, disszemináció, Nemzeti Agykutatási Program, innováció, építés, atomenergia, biztonságtechnika, élelmiszer, egyetem, zöldkörnyezet, energiagazdálkodás, közlekedés, megújuló energia, környezetvédelem, fenntarthatóság, it
Inno-tér
2018. december 17.

Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny I. forduló

A kreatív magyar fiatalok elsősorban a műszaki, informatikai területek iránt érdeklődnek. A 2018/2019. évi Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny 22 tagú szakmai zsűrije a beérkezett pályázatok 66 százalékát javasolta kidolgozásra.


A Magyar Innovációs Szövetség, az ITM, az EMMI és az M5 csatorna által, a 2018/2019-es tanévre meghirdetett Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny egy olyan speciális tanulmányi verseny, melynek során tudományos, innovatív projekteket kell megvalósítania a fiataloknak.

Jakab László, a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar dékánja vezetésével, a bírálóbizottság az alábbi szempontok szerint értékelte a témákat, és alakította ki testületileg a véleményét:

  • a probléma megközelítésének eredetisége és kreativitása,
  • a kidolgozás alapossága, ill. tudományos értéke,
  • az eredmények ésszerű és világos értelmezése,
  • megvalósítható-e 2018. március 30-ig,
  • a pályázó alkalmas-e a kidolgozásra.


A 112 pályázat közül a zsűri 74 kiemelkedő, főként informatikai és műszaki problémák megoldását, ill. kidolgozását javasolta a második fordulóra, így összesen 117 fiatal dolgozhatja ki részletesen a pályázatát, akik közül 11-en határon túli magyar diákok.

A végső döntést a zsűri 2019. április végén tartandó ülésén hozza meg, melyen nemcsak a több mint 2,5 millió forint összegű ösztöndíj szétosztásáról döntenek, hanem kiválasztják azt a három pályázatot is, amelyek képviselik Magyarországot 2019 szeptemberében az európai döntőn, Szófiában.

Forrás: MISZ

 
Inno-tér
Innotéka