Inno-tér
2017. augusztus 7.

Hoopps – közösségi autózás

Kulturális szempontból is izgalmas felütéssel lépett piacra a Hoopps magyar startup applikáció.


A Hoopps ugyanis egy szoftveralapú, idegenvezető-jellegű autóbérlő applikáció, amely komplex csomagként kínál tervezést, idegenvezetést és járművet. Az ország különböző pontjain található híres kulturális színtereket – például történelmi emlékműveket, látnivalókat, műemlék jellegű épüle­teket – a rendszer személyre szabott hang- és videoanyaggal mutatja be, az adott településsel és az ottani partnerekkel együtt. A partnerek között van egyetem, nagynevű étterem, kozmetikai szalon és kutyakozmetika, a teljes szolgáltatás pedig máris számos magyar városban elérhető.

Az alkalmazás letölthető Android és iOS eszközökre egyaránt, felülete igazán felhasználóbarát, könnyen átlátható és igen egyszerűen kezelhető. A gyors regisztráció után a fizetéshez szükséges bankkártyaadatokat elég egyszer rögzíteni, az első fizetés után minden további belépéskor a rendszer automatikusan hívja elő a regisztrált adatokat. Az utazások archiválhatók, visszakereshetők, az alkalmazás párja sofőröknek, vagyis a Hoppereknek szintén elérhető és letölthető.

A hosszú távú hozzáadott cél az, hogy néhány éven belül kizárólag elektromos autókkal dolgozzanak, így nem csupán a környezettudatosabb utazást biztosíthatnák, de akár ingyenes utazást is lehetővé tudnak tenni a majdani szabályozás függ­vényében.•

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka