Inno-tér
2019. január 12.

Hazai fejlesztésű minilabor

Egy száz százalékban magyar tulajdonú cég a piacon élenjáró okos, hordozható mini­labort fejlesztett, mellyel néhány perc alatt, helyben, a levett vérből elvégezhetők olyan vizsgálatok, melyekhez eddig komplett laboranalízisre volt szükség.


Magyarország vezető orvostechnológiai vállalata, a 77 Elektro­nika Kft. által fejlesztett SmartTester nevű hi-tech orvostechnológiai eszközzel a diabétesz, a szív- és érrendszeri rendellenességek, illetve a test gyulladásos állapota kapcsán végezhető vizsgálat, de a tervek között szerepel a diagnosztikai spektrum további betegségekre, tünetekre való kiterjesztése.

A SmartTester készülékkel a hemoglobin A1c (HbA1c) érték mérhető, mellyel a beteg megelőző háromhavi vércukorszintjére következtethetnek. A troponinszint is mérhető a hordozható minilaborral, ami a szívinfarktus azonnali kimutatásában kulcsfontosságú. A készülék lehetővé teszi D-Dimer érték mérését, mely a trombotikus, vér­rögképződéssel járó betegségek, állapotok feltárását, igazolását segíti, mindezek mellett a CRP-értéket is képes elemezni, mely a test gyulladásos, illetve kezdődő gyulladásos állapotának kimutatását teszi lehetővé megbízható módon.

A készülék segítségével akár háziorvos, mentőorvos vagy sürgősségi orvos is néhány perc alatt, helyben, a levett vérből elvégezhet olyan vizsgálatokat, melyekhez eddig komplett laboranalízisre volt szükség. Az eszköz segíthet az infarktus megelőzésében, így életeket is menthet. Cukorbetegség esetén egyrészt a szűrésben, másrészt a diabétesszel élők kezelésében nyújt hatékony és gyors segítséget.•

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka