Inno-tér
2017. augusztus 10.

Gyógyászati technológiák

Gombamód szaporodnak világszerte azok a technológiai megoldások, melyek teljesen új távlatokat nyitnak a betegségek kezelésében és az egészség­megőrzésben. A medtech az egyik legdinamikusabban fejlődő terület. Az innovációs versenyben magyar cégek, startupok is kiveszik a részüket.


Magyar fejlesztésű mobilalkalmazás okostechnológia segítségével ad hatékony eszközt a betegek kezébe vércukorszintjük, szénhidrátbevitelük és inzulinterápiájuk megfelelő keretek között tartásához. Az applikációban a betegek egyszerűen rögzíthetik vércukoradataikat a Dcont® NEMERE okos vércukormérőjével Bluetooth kapcsolaton keresztül azonnal, automatikusan.

Egyedülálló megoldás a WIWE bankkártyaméretű EKG. A kapcsolódó mobilalkalmazással napjában többször is megmérhető a szívműködés, illetve a vér oxigénszintje. Az eszközzel az adatok könnyedén továbbíthatók a kezelőorvoshoz is, így jelentősen csökkenthető a stroke és a hirtelen szívmegállás kockázata.

Az internetes szállásfoglalók mintájára működő „orvosfoglaló”, a Foglaljorvost.hu néhány éve indult online adatbázisban 1200 hazai magánorvos szerepel, 90 szakterületet lefedve. A kereső és időpont­fog­laló rendszert közel 50 ezer regisztrált felhasználó alkalmazza rendszeresen. A felület az orvosok által megadott információk mellett publikus felhaszná­lói értékelésekkel is segíti a betegek tájékozódását, az adott problémát illetően pedig a legmegfelelőbb orvos kiválasztását.

A Hand in Scan a kórházi kézfertőtlenítést forradalmasítja, és már három kontinens egészségügyi intézményei használják, a Laborom alkalmazás pedig az orvosi leletek rendszerezésére kínál egyszerű megoldást.•

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka