Inno-tér
2017. március 31.

Google Home

Sokan vágyunk arra, hogy a postafiókunkon keresztül irányítani tudjuk napi otthoni rutinjainkat. Nos, ez akár mókás is lehet, ha az ember eltekint attól a különös ténytől, hogy elegendő egy Google-fiók ahhoz, hogy az internet adta lehetőségeket az egész lakásban élvezhesse.


Amikor megjelent a termék egy kedvelt sorozatban, a kütyümániás családfő minden alkalommal elalélt, amikor az eszköz teljesítette a feladatát – vagyis hangvezérelt utasítás után prezentálta a kívánt tartalmat a nagy közös televízióra –, csak egyetlenegy dolog volt zavaró. Mindig ezzel kellett kezdenie a keresést: „OK, Google, keresd meg az…” Mint kiderült, ez nem durva termékmegjelenítés, a készülék így fókuszál a feladatai megkezdésére a valóságban is.


A cég minden otthonba passzoló kis eszköze, a Google Home ugyanis egy olyan hangvezérelt okos megoldás, amely összehangolja az általunk használt, vagyis a Google-fiókunkon keresztül elérhető online felületeket. Zenét és filmet kereshetünk, irányíthatjuk rajta keresztül a csatlakoztatott okos eszközeinket, feltehetünk olyan kérdéseket, mint például: „Milyen húsból készül a bolognai spagetti?”, majd miután választ kapunk, megkérdezhetjük, hol van a legközelebbi üzlet, ahol a hozzávalók beszerezhetők. Utóbbihoz már nem kell újra közölni, hogy mit szeretnénk beszerezni, ugyanis a Google Asszisztens ugyanabban a munka­folyamatban „megtanulja”, felméri a kontextust. Az engedélyünkkel pedig eltárol mindent, ami megkönnyíti vagy szórakoztatóbbá teszi az online jelenlétünket.•

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka