Inno-tér
2015. december 2.

Get in the Ring!

A világ egyik legnépszerűbb startup versenyét a Get in the Ring! elnevezésűt 2009-es indulása óta már 80 országban rendezik meg, ez alkalommal a nemzetközi döntőnek 2016 márciusában a kolumbiai Medellin ad otthont.


Idén hazánkban két helyszínen zajlott a küzdelem, Debrecenben és Budapesten. A debreceni forduló győztesei automatikusan kerülnek be az országos döntőbe, melyet lapzártánk után a Budapesti Corvinus Egyetem aulájában rendeztek meg. A november 25-i döntőn a szervezők több mint 50 startupot és közel ezer nézőt vártak. A Get in the Ring! hazai versenyeit az Enterprise Hungary csapata szervezi, amelynek tagjai küldetésként tűzték ki a hazai innovációs ökoszisztéma (startup és spin-off) fejlesztését, valamint a fiatalok vállalkozókká válásának ösztönzését.

A startupok „olimpiáján”, a Get in the Ring! keretében a legjobbak küzdenek meg egymással a nemzetközi befektetőkért. A versenyben – egy bokszmérkőzéshez hasonlóan – két startup csapat egy-egy képviselője száll ringbe, és öt menet alatt kell meggyőzniük a szakmai zsűrit arról, hogy az ő ötletük vagy vállalkozásuk nyújtja a jobb befektetési lehetőséget. A zsűri munkájában olyan neves szakemberek vettek részt, mint Vámos Zoltán (GE, technológiai igazgató), Vinnai Balázs (IND Group alapító), Böszörményi Nagy Gergely (Design Terminál, igazgató) Vecsenyei János, a Corvinus Egyetem professzora és Nagy Csaba, a Magyar Fejlesztési Bank vezérigazgatója. A tavalyi budapesti döntőben „kiütéssel” győzött az egyetemi ötletből indult Neticle Technologies csapata.

Az „ötlet” és „startup” versenykategóriák nyertesei részt vehetnek az Enterprise Hungary által szervezett, több állomást érintő európai „startup körúton”, melynek keretében nemzetközi konferenciákra, startup bemutatókra juthatnak el, és megismerkedhetnek az európai startup szakma képviselőivel. A „startup” kategória győztese a 2016. január 18-án, Bulgáriában megrendezésre kerülő kelet-európai regionális összecsapásra jut tovább.•

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka