Inno-tér
2017. május 7.

Fertőtlenítés mellék­hatások nélkül

Innovatív vízfertőtlenítő rendszer debütál a nyári vizes világbajnokságon az újonnan épült Duna Aréná­ban. A magyar cég által gyártott környezetbarát, hatékony és biztonságos vízfertőtlenítő rendszer az elektrolízis továbbfejlesztett formáját alkalmazza.


A FINA világbajnokság fő helyszíne lesz júliusban a Duna Aréna, melynek medencéit vegyi anyagok hozzáadása nélkül, környezetbarát módszerrel fogják fertőtleníteni, de a rendszer előnyeit a világbajnokság után is élvezhetik majd a sport- és fürdőközpont használói. A német technológián alapuló fertőtlenítő eljárás vízből és sóoldatból, elektrolízissel állítja elő a fertőtlenítő folyadékot anélkül, hogy bármilyen más adalékanyagot, például klórgázt használnának, ennek köszönhetően az élsportolók után az uszoda és fürdőkomplexum látogatóinak sem kell majd tartaniuk a klóros víz okozta szem- és bőrirritációtól.

Az új eljárás további előnye – amellett, hogy nincs egészségkárosító hatása –, hogy a fertőtlenítő folyadék adagolása egy automatizált, zárt rendszeren keresztül történik, ennek köszönhetően a működtetése biztonságos, költséghatékony, és a kezeléséhez nincs szükség speciálisan képzett szakemberekre, pedig az uszoda két olimpiai medencéjében naponta annyi vizet fertőtlenít majd a berendezés, mint egy közel 90 ezer lakosú város vízhálózata esetében.

Magyarországon más intézmények is alkalmazzák a Redo vízkezelő technológiát, például a Semmelweis Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központja.•

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka