2019. február: ökológia, portré, jegyzet, innováció, egyetem, kémia, tudomány, Nemzeti Agykutatási Program, mikroszkópia, orvostudomány, régészet, genomika, anyagtudomány, kiállítás/konferencia, atomenergia, energiagazdálkodás, agrárium, fenntarthatóság, megújuló energia, zöldkörnyezet, ipar 4.0, mesterséges intelligencia, it, nanotechnológia
Inno-tér
2018. szeptember 2.

Fenntartható kapcsolatok

Koppenhága ad otthont idén Európa egyik legnagyobb energetikai eseményének, a The Business Boosternak.


Az InnoEnergy cég által szervezett konferencián Európa leginnovatívabb startup vállalkozásai találkozhatnak iparági képviselőkkel, befektetőkkel és a közszféra vállalataival annak érdekében, hogy felgyorsítsák a tiszta energiára való áttérés folyamatát a kontinensen.

A különböző szakterületek vezetői ismertetik vállalataik legújabb fejlesztéseit, valamint azt, hogyan forradalmasították a tárolásra, szállítmányozásra, szélenergiára vagy épp az okos városokra szakosodott szektorokat. Az energia­szektor képviselői számára lehetővé teszi a rendezvény, hogy fel­vegyék a kapcsolatot az InnoEnergy vállalkozóival, és fenntartható energetikai megoldásokat találjanak a kihívásokra, amelyekkel szembesülnek.
Az esemény résztvevői olyan világhírű tudósok előadásait hallgathatják meg, mint Daniel M. Kammen, a kaliforniai Berkley Egyetem energetikával foglalkozó professzora, aki a 2007-ben megosztott Nobel-békedíjat elnyert Éghajlat-változási Kormányközi Tes­tület tagjaként számos elemzés szerzője volt. Szintén felszólal az eseményen Robert Rosner, a Chicagói Egyetem Energiapolitikai Intézetének alapító igazgatója, továbbá Lars Aagaard, a Dán Energiaipari Szövetség vezérigazgatója és Michael Sen, a Siemens igazgatótanácsának tagja is.
Az október 17. és 18. között megrendezésre kerülő konferencián – amelyre több mint harminc országból hétszáz résztvevőt várnak – bemutatják a legmodernebb, fenntartható energetikával foglalkozó százötven újítást is.•

 
Inno-tér
Innotéka